13 secrete despre berea in bucate

autor: LUMEA RETETELOR

Berea este ingredientul secret al multor retete reusite de pe toate meridianele. Afla cat de multe poti face in bucatarie cu ea, inspirandu-te din traditia culinara anglo-saxona si sud-americana. Iti oferim 13 ponturi pentru a gati cu bere.

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 2 voturi
Votul tau:

Pentru o paine dulce mai gustoasa (ca un chec sau cozonac necrescut), adauga ou si bere la reteta clasica. Iata o versiune: 400 g faina, 50 g zahar, 2 linguri praf de copt, 330 ml bere, 2 lingurite sare, 2 oua batute.

Fa o marinata rapida pentru muschiul de porc, cu bere neagra, melasa, verdeturi, ceapa, usturoi, si piper negru proaspat macinat.

Prepara scoici marinate in stil belgian, fierband inabusit la foc mic scoicile cu bere blonda cat sa le acopere, intr-o oala cu capac. Adaugati, daca veti, zsi zeama de la scoici sau fructe de amre fierte, cubulete de rosie, usturoi, ceapa si busuioc sau patrunjel proaspat.

Prepara varza cu pastrama, faimosul fel traditional irlandez numit corned beef and cabbage. Se iau 1.35 kg de pastrama de vaca (de fapt corned beef e un fel de mezel traditional preparat intr-o marinata condimentata sau uscat si tapetat cu sare grunojasa si condimente), se adauga putina apa si fierbe inabusit 50 de minute. Se adauga 10 cartofii rosii mici, o varza taiata in opt felii, ca portocala, si se fierb pana se patrund. Pune 250 ml de bere neagra (guiness) la aceasta fiertura si va iesi ceva foarte autentic irlandez.

Fa o marinata pentru fajitas de vita cu 170 ml bere, 1 mana de fasiute de ardei iuti jalapeño (fara seminte si curati de vinisoarele dinauntru – trebuie manevrati cu manusi chirurgicale sau inlocuiti cu ardei iuti de pe la noi), si 2 lingurite de sos Worcestershire. Pune la marinat in acest amestec vreo 700 g de fasii de carne de vita, timp de 4-8 ore. Se face apoi pe gratar sau la stir-fry, cu ceapa siardei gras.

Fa o garnitura de porumb in stil american, din boabe fierte in bere timp de 2 minute, scurs si combinate cu unt si verdeturi sau condimente.

Gateste fajitas de pui in stil sud-american: amesteca 170 ml de bere cu 450 ml sos pentru enchilada. In acest sos se marineaza circa 700 g de carne de pui fara os si fara piele (piept sau pulpa), timp de 4-8 ore. Puiul se face apoi pe gratar cu sferturi de ceapa si ajumatati de ardei gras. Se fac apoi fasiute si se servesc invelite in lipii sau tortillas (incalzite in prealabil), cu sos iute si smantana.

Pentru o tocanita mai aromata, adauga 170 ml bere si o cana de supa de casa.

Ai cumparat un sos barbecue care nu-ti palce? Repara-l cu 60 ml de bere pentru fiecare 250 ml sos negru din comert.

Fa crevetii inabusiti in bere in loc de apa sau supa de peste. Iata cum: 170 ml bere, 1 lingura de zeama de lamaie, 4 catei de usturoi tocat, 3 linguri unt nesarat, 3 linguri patrunjel proaspat tocat si 1/2 lingurita piper (preferabil cu aroma de lamaie, a inceput sa se gaseasca si la noi) se pun intr-o cratita cu diametrul de 30 cm. Se pun in ea 450 g creveti curatati si dati prin praf de ardei iute, se acopera si se fierb incet la foc mic vreo 5 minute.

Fa o tocana de porc care se topeste-n gura (pulled pork). Se fierbe mai intai pulpa de porc, taiata cubulete, in bere. Apoi e pune la tuci carnea cu bere, ceapa, praf de ardei iute, cumin sau chimion obisnuit, sare si piper negru proaspat macinat. Da o data in clocot, micsoreaza flacara, acopera si fierbe pana cand carnea se inmoaie bine de tot. Se desface carnea in fasiute (ar trebui sa se rupa foarte usor, cu doua furculite) si se mai adauga sos barbecue, fierband un pic inabusit.

Prepara coaste de porc marinate in bere, cu: 170 ml de bere, 300 ml sos barbecue, 1 conserva scursa de ardei iuti jalapeño, 2 lingurite sos Worcestershire si 1 lingurita sos de ardei iute.

Adauga bere la paneul pentru peste: amesteca 150 g faina, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita piper cayenne si 330 ml bere neagra.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci