In bucatarie cu Adrian Artene

autor: LUMEA RETETELOR

Afla mai multe despre copilaria si retetele preferate ale vranceanului care se caracterizeaza drept “poet” in bucatarie. Un bucatar care a invatat sa gateasca de dragul fetitei sale, Amira. Se pare ca anul acesta Adrian Artene nu-i pregateste un martisor special decat Amirei. In rest… nu bat clopotele de nunta, ca sa il citam! Pe Adrian il gasiti (la) Acasa (TV) de luni pana joi, intre orele 22.00 si 24.30, ca gazda a emisiunii CanCan TV, pe care o prezinta impreuna cu Ilinca Vandici.

Voteaza!

Votul tau:
Foto: Acasa TV

 

 

LR: Draga Adrian, intr-un interviu mai vechi erai extrem de critic fata de lumea celebritatilor din Romania. Cum se impaca aceasta atitudine critica cu statutul tau de prezentator al CanCan TV?

Adrian Artene: Faptul ca prezint CanCan TV nu inseamna ca ridic statui vedetelor din Romania. Noi prezentam realitatea din viata vedetelor asa cum este, nu incercam nici sa o favorizam si nici sa o defavorizam.

Eu sunt construit sa critic atunci cand cred ca am motive sa critic si sa apreciez atunci cand e de apreciat!

LR: Ti se intampla sa te recunoasca lumea pe strada sau la mall? Cum reactionezi atunci?

Adrian Artene: Notorietatea atrage, vrand-nevrand, recunoastere. Sunt recunoscut si acolo unde ma astept mai putin si as fi fariseu sa nu afirm ca nu este flatant.

Dar… - exista un “dar…” – mie nu-mi hraneste sufletul faptul ca sunt “recunoscut pe strada sau la mall”. Cum reactionez? Daca exista decenta din partea cuiva, raspund cu decenta.

LR: Am citit ca petreci o mare parte din timpul tau liber alaturi de Amira, fetita ta. Cati ani are ea acum si ce ati facut impreuna de curand?

Adrian Artene: Amira va implini curand 4 ani si 6 luni, deci este domnisorica. Ultima oara am repetat impreuna temele de la gradinita, i-am calcat hainutele si am inceput un nou caiet de activitati…

LR: Esti gurmand sau nu prea? Ce preferinte culinare ai?

Adrian Artene: Nu vreau sa ascund ca sunt un mare gurmand! Atentie insa: nu in sensul de mancacios (asa cum e perceput de majoritatea - in mod eronat - acest termen), ci de persoana care apreciaza mancarurile fine.

Sunt pofticios, iar mancarurile bune imi fac mereu cu ochiul. Ma abtin insa in multe cazuri. Va “vand” si un secret in ce ma priveste: ador puiul cu smantana!

LR: I-ai gatit vreodata Amirei?

Adrian Artene: Ii gatesc permanent! Pana la 30 de ani n-am fost decat “turist” prin bucatarie, dar, de dragul, ei, m-am initiat in tainele gatitului. Ea a reprezentat motivatia principala.

Amira este o mica mofturoasa in ce priveste mancarea, insa i-am identificat clar slabiciunile culinare: supa si snitel cu piure! Wink Niciodata nu dau gres cu acestea!

LR: Tu unde ti-ai petrecut copilaria si ce-ti mai amintesti despre mesele in familie din copilarie?

Adrian Artene: Am copilarit in Vrancea. Acolo, mesele duminicale din familie erau adevarate ritualuri. In plus, erau vremuri in care, in mod curent, aveam vanat la masa: fazani, iepuri, mistret, rate salbatice… La un moment dat chiar capatasem o aversiune fata de carnea de vanat! Surprised

Altfel, bunica mea era exceptionala in bucatarie, iar mama i-a mostenit aceasta gena. Puiul cu smantana, salata de boeuf, piftia sau tortul preparate de mama sunt M I N U N A T E!

LR: Ce planuri ai pentru anul acesta?

Adrian Artene: Daca te referi la viata privata, nu bat clopote de nunta! Sau cine stie… Laughing Altfel, profesional, mi-as dori sa reconfirmam suprematia CanCan TV din punct de vedere editorial.

LR: Ne poti da si noua o reteta testata de tine, pe care sa o incerce si membrii comunitatii culinare de la Lumearetetelor.ro?

Adrian Artene: Eu sunt un “poet” in bucatarie. Nu urmez niciodata o reteta dupa o anume schema. Improvizez intodeauna. Mancarurile mele au mereu o alta “rima”, de aceea spuneam ca sunt ca un “poet”. Innocent

Aidoma unor copii care construiesc castele de nisip pe o plaja si mie imi place sa “construiesc” mancaruri. In ultima vreme am facut o pasiune pentru ficateii in vin. Nu omit din aceasta reteta ficateii (firesc), vinul (alb obligatoriu), piperul negru, mararul, boabele de mustar, ceapa tavalita usor prin cateva picaturi de ulei incins, cimbrul sau busuiocul.

Dar sa stiti ca nu ma rezum la atat. Exersez si mazarea cu “piept” de telina si multe, multe alte delicatese.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci