In bucatarie cu d’Artagnan si Dexter

autor: LUMEA RETETELOR

Pe finalistii de la MasterChef, Alex Petricean si Bogdan Alexandrescu, i-am intalnit la lansarea cartii lui Valentin Vasile, unde au pregatit niste gustari sanatoase, originale si gustoase, asa ca nu i-am lasat sa ne scape fara “sa dea raportul”. A iesit un interviu care imbina elanul neconventional al baietilor cu seriozitatea unor tineri care vor sa reuseasca. 

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 1 voturi
Votul tau:

 

 

De curand si-au deschis restaurantul Autographe si isi caracterizeaza relatia cu clientela drept una de… seductie! Nimic mai potrivit in aceasta luna a iubirii, in care aflam, din gura lor, ca dragostea chiar trece prin stomac. Sicand spun asta, se refera la ceva mai solid decat faimosii "fluturi in stomac", cum mai sunt numiti fiorii dragostei!

Nu stim cum fac, dar reusesc sa fie foarte simpatici, iar prietenia asta consolidata dupa proba de foc MasterChef, parca e si mai simpatica. Aflati mai multe despre ei din interviul de mai jos si testati reteta lor de cotlet de porc de Peris in sos arabiata!

LR: Cum de ati ramas buni prieteni si parteneri dupa aventura MasterChef? V-ati cunoscut la emisiune, nu?

D’Artagnan: Noi doi am legat o stransa prietenie in timpul competitiei Masterchef, insa  doar spre final cand am ramas mai putini. Eram cei mai tineri ramasi in concurs, impartaseam aceleasi pasiuni, dar si un stil asemanator in ceea ce priveste mancarea pe care o preparam.

Apoi a venit minunata propunere a lui Chef Florin Dumitrescu de a lucra sub tutela dansului in restaurantul pe care il administra, astfel pe langa prietenie am format si o echipa de invidiat in bucatarie. Ne completam foarte bine! Chiar ne-am demonstrat ca un preparat facut de amandoi iese cu mult mai bun, decat daca l-am pregati in mod individual.

LR: Cum va completati voi doi in bucatarie? Care sunt punctele forte ale lui Alex si care ale lui Bogdan?

Dexter: In bucatarie, mai ales cand ecranul se umple cu comenzi si se incing tigaile impreuna cu spiritele Surprised noi spunem ca dansam...acest dans (cu ghilimelele de rigoare) este rezultatul unei sincronizari perfecte, parca nativa intre noi doi. Punctele forte ale lui Alex sunt: calmul, buna organizare, creativitatea debordanta si ochiul de artist.

D’Artagnan: Ale lui Bogdan sunt nebunia creativa, agitatia benefica si aceeasi dragoste pentru frumos. Ne completam ca Ying si Yang Laughing

LR: Draga Alex, ce e mai palpitant: scrima – pe care ai practicat-o un timp indelungat la nivel competitional – sau gatitul? Aplici vreodata principii din scrima in bucatarie si invers? De ce?

D’Artagnan: Scrima si gatitul sunt cele mai palpitante indeletniciri ale mele. Nu prea pot sa le compar deoarece imi ofera aceeasi placere si extaz. E minunat sa ai ca profesie pasiunea vietii tale!

Diferenta este ca scrima mi-a fost profesie pana la un punct, iar acum am continuat cu bucataria, care este mult mai flexibila. In scrima ai doar 9 parazi, iar in bucatarie ai mii de ingrediente.

Din scrima cred ca am deprins foarte bine manuirea cutitului, disciplina si organizarea, dar si seriozitatea - ulterior s-au demonstrat ca fiind atuurile mele. Din caracteristicile dezvoltate pe parcursul bucatarelii as teleporta in scrima creativitatea si adaptabilitatea. Cum te adaptezi in fata unor ingrediente, cred ca trebuie sa o faci si in fata tuturor tipologiilor de adversari.

LR: Cu dragostea cum mai stati? Trece ea prin burta, cum se zice pe la noi, sau nu? Adica, puteti spune ca ati cucerit pe cineva drag cu gatitul? Alex? Bogdan?

D’Artagnan: Noi vrem sa ii cucerim pe toti cu gusturile noastre, fie ca e vorba de barbati sau femei. Si cred eu ca si reusim. Insa da, dragostea trece si prin burta. E important ca la un moment dat sa seduci si papilele gustative. In felul acesta succesul este garantat! Deci stam bine si cu dragostea! Smile

Dexter: Dupa cum zicea si Alex, dragostea pentru mancare si gatit se reflecta in primul rand asupra clientilor, pe care vrem sa ii seducem cu aromele din tolba, dar are repercusiuni fericite si in viata personala... Ce sa mai...fetele adora barbatii care gatesc bine Wink

LR: Care sunt subiectele culinare si de viata asupra carora Alex si Bogdan nu vad la fel?

D’Artagnan: Sincer, nu cred ca exista subiect asupra caruia sa avem pareri complet diferite.

Dexter: Ne intelegem perfect in ambele relatii si in cea de foarte buni prieteni si in cea de asociati.

LR: Draga Alex, ce nu-ti lipseste din camara cu provizii de acasa?

D’Artagnan: Acum cu restaurantul camara de acasa este cam pustie, importanta este camara Autographe. De acolo nu au voie sa lipseasca uleiul de masline, busuiocul, mustarul dijon, condimentele exotice (greu de gasit pe la noi) si bineinteles usturoiul.

LR: Dar tie, Bogdan? Cum arata frigiderul si/sau camara ta de obicei?

Dexter: Frigiderul de acasa este de obicei (nu mai apuc sa trec foarte des Innocent foarte bine aprovizionat cu produse bio, parintii mei adoptand un stil de dieta si viata sanatos. Acasa mancam multe fructe de mare, legume fresh, mezeluri de casa si paine integrala cu goji, curry si tot felul de seminte, facute de tatal meu, un mare pasionat al bucatariei.

LR: Ce mai e nou pe la restaurantul vostru, Autographe? Recenziile il prezinta ca pe un loc foarte neconventional.

D’Artagnan: La Autographe luna februarie este denumita luna iubirii. Astfel ca nu doar Ziua indragostitilor va fi un eveniment special, ci fiecare zi din Faurar. Am pregatit un meniu gourmet al iubirii in care predomina ingredientele afrodisiace, destinat in principal cuplurilor, meniu in care batem moneda pe conceptul de wine si food pairing (pentru fiecare preparat gastronomic am asociat un tip diferit de vin).

E un concept cu care romanii inca nu s-au familiarizat si pe care vrem sa-l implementam pe viitor, asa ca acum am pornit o campanie de teasing in acest sens.


Interiorul original al restaurantului Autographe

Dexter: Pe intreg parcursul lunii vom avea seri de cafe concert, degustari de vinuri cu sommelieri acreditati international, meniuri speciale asociate cu Ziua Indragostitilor si cu sarbatoarea Dragobetelui.

LR: Ne puteti da o reteta pentru membrii comunitatii noastre culinare din Lumea retetelor?

D’Artagnan & Dexter: Va recomandam cotlet de porc de Peris tras in tigaie in sos arabiata pe pat de fasole verde sotata cu alune de padure.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci