In bucatarie cu Grig Chiroiu

autor: LUMEA RETETELOR

Te vei uita cu alti ochi la noul sezon din “Trasnitii”, care a revenit pe ecrane la Prima TV, dupa ce vei afla ca “trasnitul” Grig este pasionat de gatit. Simpaticul actor si impatimitul pescar ne da o reteta cu peste si ne spune ce ii place sa gateasca pentru familie in concediile petrecute la pensiunea sa din Baile Olanesti.

Voteaza!

Votul tau:

 

 

 

LR: Draga Grig, se poate spune ca esti pasionat de gatit?

Grig Chiroiu: Da, se poate spune, numai ca timpul nu-mi permite sa pun in aplicare foarte des aceasta pasiune. Aproape la fiecare sfarsit de saptamana vin la Olanesti, si atunci ma mai desfasor, la un gratar, la care pot spune ca sunt specialist.

LR: Cum ai descoperit ca-ti place sa gatesti?

Grig Chiroiu: Cand am ramas prima data singur cu copiii mei si m-au pus sa le fac omleta. Au fost atat de incantati de ea, incat au zis ca mi-a iesit mai buna decat daca ar fi facut-o sotia mea.

LR: Ai vreun fel preferat pe care il prepari pentru familie in zilele mai relaxate?

Grig Chiroiu: Chateaubriand cu ierburi aromate si ulei picant, cu cartofi la cuptor si rozmarin, focaccia si salata verde cu lamaie. Este mancarea preferata a familiei noastre. Copiilor le place foarte mult si, in timp, acest preparat a devenit si specialitatea pensiunii noastre de la Olanesti. Eu ma ocup de carnea la gratar si, fiind vorba de muschi de vita, trebuie gatit cu mare grija, ca sa iasa fraged si suculent.

O alta specialitate pe care o gatesc cu placere o reprezinta pennele aglio, olio e peperoncino, adica pastele iuti, cu usturoi si ardei iute. “Mananci si plangi”… Nu ca n-ar fi bune, ci de cat de iuti pot sa le fac! Smile

LR: Ce le mai dati copiilor sa manance? Dau si ei o mana de ajutor in bucatarie?

Grig Chiroiu: Le dam de toate, mergand pe principiul de mancare sanatoasa, dar la Olanesti mai scapa si la cate o pizza si la un cartof prajit. Lucru pe care il permitem, nefiind asta alimentatia lor zilnica.

Copiilor le place sa gateasca si se implica foarte mult in bucatarie. Au aparut pana acum de doua ori la o revista, la campania “Copiii in bucatarie”, unde au gatit chiar ei, si au castigat si un premiu.

LR: Copiii au vreo interdictie la mancare (fast-food, dulciuri etc)?

Grig Chiroiu: I-am educat de mici impotriva acestui gen de mancare, deci nu sunt fani ai hamburgerilor, nu sunt pe lista lor de preferinte. Singura de acest gen este pizza, asa cum v-am spus. Cat despre dulciuri, nu consuma exagerat, ci cu moderatie, asa incat nu le-am impus o interdictie.

LR: Cine gateste mai mult la voi in familie? Doamna Chiroiu?

Grig Chiroiu: Sotia mea se ocupa de aceasta parte (are gusturi foarte rafinate), eu nu prea am timp si de asta. Singura contributie a mea la partea de gatit e aprovizionarea. In drum spre casa, o sun si o intreb daca mai are nevoie de ceva.

LR: Crezi ca dragostea trece prin stomac?

Grig Chiroiu: Eu, de obicei, sunt mai tandru…

LR: De ce crezi ca oamenii au devenit atat de interesati de gatit si mancare sanatoasa?

Grig Chiroiu: Nu stiu daca au devenit interesati neaparat de gatit, cat de a manca sanatos. E mare lucru in ziua de azi sa-ti impui sa mananci sanatos si sa reusesti treaba asta, pentru ca din lipsa de timp, majoritatea sunt tentati sa manance ceva rapid si nesanatos. Din aceasta cauza  sunt din ce in ce mai multe persoane supraponderale, care au probleme de sanatate.

LR: Tu cum incerci sa iti mentii sanatatea prin nutritie? Ce-ti place sa mananci? Si ce nu iti place? Ai si vreo preferinta culinara “vinovata”?

Grig Chiroiu: Incerc si eu pe cat posibil sa mananc sanatos, adica mai multe legume, fructe, salate, preparate din peste… Evit sa mai mananc seara tarziu, cand vin de la filmari, sau ma limitez la ceva usor. Am mai multe preferinte culinare. Pot sa-ti spun ce nu-mi place: ardeii umpluti si pieptul de pui, pe care il primeam la masa in copilarie. Il tin minte si acum, era tare si atos.

LR: Am auzit ca esti pescar pasionat. Spune-ne o “poveste pescareasca” adevarata din experienta ta!

Grig Chiroiu: Am plecat la pescuit intr-o zi cand sotia era la serviciu, si m-am intors cu atatia pesti, ca nu aveam unde sa-i pun, asa ca am umplut cada. Cand a venit sotia, eu spunandu-i ca nu am prins nimic, s-a speriat cand a intrat la baie. Tin minte ca atunci am hranit toate rudele din Bucuresti! 

LR: Ne poti da o reteta pescareasca (sau de Craciun, sau de alt fel) pentru cititorii nostri?

Grig Chiroiu: Va pot da o reteta excelenta, pe care o stiu de la maestrul Horia Virlan, si anume rulouri din pastrav afumat in coaja de brad, umplute cu creveti picanti.

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 fileuri de pastrav afumat, cu oasele inlaturate
12 creveti mari prefierti
120g de crema de branza
8-10 picaturi de sos Tabasco rosu
25 ml coniac
1/4lingurita de coaja de lamaie rasa
1/4 lingurita de marar tocat
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Scurgeti crevetii de apa, apoi amestecati crema de branza cu restul ingredientelor, exceptand fileurile de peste. Adaugati crevetii sosului de branza, si apoi impartiti amestecul in patru portii. Asezati fiecare portie pe cate un file de peste si rulati, prinzand ruloul cu scobitori de cocktail.

LR: Ce se gateste la pensiunea ta din Baile Olanesti?

Grig Chiroiu: Mancare traditionala si cu specific italian, de la antipasti, paste, pizza, pana la fructe de mare, scoici si creveti. Plus feluri de mancare originale, inventate si preparate chiar de noi. Am preparat chiar si ‘’sushi’’. Pentru cei mici, avem chiar si meniu special, care a fost conceput de copiii mei.

LR: Ce planuri de viitor mai aveti cu emisiunea “Trasnitii”?

Grig Chiroiu: Sa ajungem la 1.000 de episoade, si de ce nu, sa le si depasim! Sa va trezim interesul ca si pana acum, cu episoade noi si incitante, care sa va faca sa ne asteptati cu sufletul la gura de luni pana joi, la ora 22:15. Mai multe nu va pot dezvalui, va lasam pe voi sa descoperiti surprizele pe care vi le-am pregatit, incepand din 12 septembrie, la Prima TV!

Foto: Prima TV

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci