Gratarul in aer liber

autor: LUMEA RETETELOR

Orice tip de carne poate fi gatit pe un gratar in aer liber, asa ca, daca vremea este buna, folositi-l pe acesta din urma pentru fripturi, cotlete, carnati, frigarui, chiftele, ca si bucati mai mari de carne cum ar fi o pulpa de miel.

Voteaza!

Votul tau:

 

 

 

Cateva sfaturi pentru gratarul in aer liber:

• Pentru a pastra umiditatea carnii slabe si pentru a-i da gust si aroma, se marineaza inainte de a fi gatita, si se umezeste cu ulei sau cu un amestec aromat in timp ce se afla pe gratar. Folositi o pensula de bucatarie, cu maner lung, pentru ca focul este puternic iar uleiul si picaturile de grasime ce cad pe carbunii incinsi pot sari.

• Temperatura focului este importanta pentru a gati cu succes. In cazul in care carbunii sunt prea fierbinti, carnea se poate carboniza in exterior ramanand cruda in interior. Pentru a evita asta, asteptati pana ce flacarile se sting iar carbunii si-au schimbat culoarea de la rosu la gri, inainte de a pune carnea la facut.

• Asigurati-va intotdeauna ca bucatile de carne sunt bine facute si fierbinti atunci cand le serviti. Daca aveti indoieli asupra bucatilor groase de carne, puteti folosi un termometru pentru a controla temperatura interna.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci