Fotografia culinara: echipamentul de baza

autor: LUMEA RETETELOR

Poate nu ne-o conveni la buzunar, dar, dupa ce trecem prin seminarul de fotografie culinara oferit de prietenii de la F64, cu sprijinul Barbizon Steak House, o sa trebuiasca sa si investim in ceva echipament foto de baza. Site-ul TheKitchn ne prezinta raspunsurile unor specialisti americani in fotografie culinara la intrebarea: Ce alta piesa de echipament, in afara de camera, este esentiala pentru un fotograf culinar?

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 1 voturi
Votul tau:
Foto: Worcester Mag

 

 

Iata raspunsurile lor privitoare la echipamentul foto pentru fotografia culinara:

Andrew Scrivani, fotograf colaborator al ziarului The New York Times: "In afara de camera, cea mai importanta piesa de echipament foto pentru un fotograf culinar este un obiectiv cu focala medie de tip macro, care isi face treaba bine la deschidere mare a diafragmei (n.red. – la valori mici ale "f"). Folosesc adesea un macro de 50mm si f/2.5 de la Canon, care a devenit cel mai important obiectiv din geanta mea cand am de fotografiat mancare".

Michael Natkin, food-blogger care a invatat fotografia pe cont propriu si si-a publicat de curand un album foto cu retete: "Cel mai util si ieftin obiect de care ai nevoie este o blenda de reflexie pliabila cu o fata alba si una aurie. Aceasta iti va permite sa luminezi zone care altfel ar iesi intunecate. Roaga un prieten sa o tina sau improvizeaza, prinzand-o de ceva cu un carlig. O poti tine chiar tu daca pui camera pe un trepied si folosesti cronometrul pentru declansare".

"Daca ai mai multi bani de cheltuit, poti investi fara regrete in trepiede profesionale, sisteme de iluminare si un obiectiv foto mai bun. Sfatul meu este sa nu-ti cheltui banii pe produse foto semi-profesioniste, care vin la un pret mai accesibil. Pana la urma vei fi frustrat. Mai degraba mi-as cheltui banii achizitionand o data pe an un articol de echipament profesional de ultima ora cu care pot sa fac to ce am nevoie", mai spune Natkin.

Sabra Krock, autoarea fotografiilor din numeroase carti de bucate: "Un trepied. E aproape imposibil sa fotografiezi mancare fara trepied. Daca folosesti lumina naturala, cel mai adesea va trebui sa fotografiezi cu deschidere mare a diafragmei, ceea ce inseamna viteza mica a obturatorului si, in consecinta, nu poti obtine fotografii clare tinand camera in mana" (n.red. – fiecare mic tremurat de mana se va concretiza intr-o "poza miscata"). Sabra mai explica: "De asemenea, fotografia culinara sta in detalii: iti mai vine sa muti putin patrunjelul la stanga, sau sa pui o sticla in directia luminii. Or, nu poti repeta exact acelasi cadru cu mici modificari fara sa ai un trepied".

Sursa: The Kitchn 

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci