In bucatarie cu Catalin Scarlatescu

In ciuda aparentei sale impunatoare, sous-chef-ul de la howard Johnnson Grand Plaza Hotel din Bucuresti, care este si jurat la faimosul concurs televizat MasterChef de la Pro TV, s-a dovedit un parteneri de conversatie foarte placut pentru interviul nostru. Ne-a vorbit despre femei si bucatarie, despre noua sa pasiune, fotografia si, nu in ultimul rand, despre experienta celebritatii si emisiunea Master Chef. Chiar a facut glume pe seama celebritatii sale si a marturisit ca nu gateste deloc in afara jobului!

LR: Draga Catalin, cum este sa supervizezi meniul si sa gatesti pentru… mii de persoane pe zi?
Catalin Scarlatescu: Complicat si simplu in acelasi timp. In primul rand, trebuie sa ai experienta si inspiratie pentru a putea prevedea si propune multe gusturi. Un om este egal cu un gust, doua persoane compatibile (pot fi prieteni, iubiti, parteneri de afaceri) este foarte probabil sa aiba gusturi culinare total diferite. Dupa ce ai deslusit asta este simplu, disciplina si organizare.
LR: Cum esti tu cand nu esti ca Alba ca Zapada? Iti stiu de frica subordonatii in bucatarie? Ne poti povesti o intamplare haioasa legata de aceasta trasatura a ta?
Catalin Scarlatescu: Nu frica ma intereseaza, pentru ca este contra productiva; un coleg fricos iti ingheta si iti strica tot. Ma intereseaza sa faca ce le cer chiar daca au despre mine parerea ca sunt nebun, rau sau enervant. Important este ca impreuna sa facem performanta, iar la sfarsitul zilei sa plecam fiecare unde vrea fara a fi neaparat prieteni.
LR: Esti genul de bucatar care e si un mare gurmand, combinatia ideala. E adevarat ca ai o slabiciune pentru carnea de miel si oaie? Sau ce-ti place cel mai mult sa manaci? Ai vreo bucatarie antionala preferata?
Catalin Scarlatescu: Imi place mancarea buna, nu pot sa mananc “rateuri culinare”. Cel mai mult imi place pestele si cam tot ce traieste in mediul marin.
LR: Fiindca ti-ai declarat reticenta fata de femei, o sa te provocam cu intrebarea clasica: de ce sunt mai multi Chefs celebri barbati decat femei?
Catalin Scarlatescu: Reticenta? Niciodata!!! Imi plac femeile la nebunie. Daca vorbim de femei in bucataria profesionista discutia e simpla: fizic este foarte greu sa faca fata. Pentru a putea parcurge toate etapele de la curatat de legume la chef, au nevoie de timp si foarte multa rezistenta, trebuie sa sacrifice familia, sarbatori si sa munceasca fizic foarte mult. Din cauza asta si nu pentru ca nu ar fi pricepute, foarte putine parcurg toate etapele. Cine sustine contrariul este praf, o face dintr-un orgoliu prostesc.
LR: Ce inseamna pentru tine food photography? Cat de avansat esti acum in arta fotografiei si ce iti place mai mult sa fotografiezi: mancare sau oameni?
Catalin Scarlatescu: E doar un hobby. Sunt la nivelul curatatului de cartofi din bucatarie, nu poti fi foarte bun in 10 domenii, mai ales ca fotografia am inceput-o de foarte putin timp. Mancarea imi place mai mult sa o mananc sau sa o ofer spre a fi servita; fotografia e doar o joaca, poate fi mancare, pot fi oameni, important e sa transmita o stare interesanta.
LR: Cat de mult te-a schimbat experienta MasterChef?
Catalin Scarlatescu: Ca om, deloc! Ca viata, destul de mult. Si inainte cunoasteam foarta multe lume prin prisma meseriei si a felului de a fi, dar nu ma oprea lumea pe strada pentru poze, nu imi cereau retete, nu ma injurau! J

LR: Cu ce provocari va veni sezonul urmator al emisiunii?
Catalin Scarlatescu: O singura provocare: aceea de a fi mai buni!
LR: Ai gatit si pentru nume celebre? Ce anume si cui?
Catalin Scarlatescu: Toti pentru care gatesc sunt celebri, iar cei care inca nu sunt devin in momentul in care mananca ceva creat de mine.

LR: Iti place sa faci si piata? Ce cumperi cel mai des?
Catalin Scarlatescu: Nu, dar daca este obligatoriu nu am nicio problema. Pentru mine, personal, nu cumpar nimic. Nu gatesc nici acasa, nici pentru prieteni, nici pentru nimeni cu exceptia partii profesionale.
Prepara si tu paste Aglio, olio e peperoncino de la Sous-Chef Catalin Scarlatescu, juratul de la MasterChef


Adaugă un comentariu

author
De LumeaRetetelor
Comentarii recente
    Comentarii recente
      Top Postari

      © 2011 Tarsago Media Group