Jurnalul Ioanei: Alimentatia celor din zodia Racului

Haideti sa vedem ce mananca si cum se comporta Racul in bucatarie!

Racul are o perspectiva complexa asupra mancarii. El poate savura atat mancaruri exotice, venite din zone departate, cat si mancaruri de baza, simple, pe care i le poti gati usor in cateva minute. Fiind semn de Apa, el este atras de fructele de mare, de preparatele din peste si nu va refuza niciodata o saramura sau, la celalalt pol, mai excentric, o portie de caracatita in stil spaniol.
Cum mananca Racul: cert este ca ii place sa manance, un stomac plin oferindu-le senzatia de siguranta si incredere in sine. Mananca destul de tacticos, fara sa se grabeasca.
Unde mananca Racul: acasa. Racul e cea mai familista si casnica zodie si nu se dezminte nici atunci cand vine vorba de mancare. Confortul caminului propriu si mesele luate in familie reprezinta tot ceea ce isi doresc.
Cum gateste Racul : sa deguste feluri interesante e pasiunea sa, dar nu zice nu nici cand vine vorba de petrecut timp cu sortul la brau. Cand sunt indragostiti, Racii devin cei mai priceputi si harnici bucatari. Le place sa prepare mancaruri aspectuoase si care atrag prin mirosul lor deosebit.
Tarta Provence este reteta care se muleaza cel mai bine pe personalitatea Racului. Umplutura tartei contine branza, ciuperci, mai multe legume si smantana, asa ca este delicioasa si hranitoare in acelasi timp.
Daca ai invitati Rac la masa: trebuie sa stii ca aceasta reprezinta un adevarat ritual pentru Raci. Este cel mai bine sa le serviti fructe de mare. Nu vor refuza nici mancaruri din ciuperci sau salate de legume. Nu e nici un secret ca le plac si sosurile. Ca desert, cremele cu fructe diverse si inghetata sunt ideale.
Preferintele culinare ale Racului: Iubesc produsele lactate. De obicei, de la masa lor nu lipseste branza, iar desertul poate fi format, de multe ori, din iaurt sau smantana. De asemenea, consuma frecvent lapte. Le plac si alte mancaruri pe care obisnuiau sa le savureze in copilarie. Pentru ei, cuvintele „mancare ca la mama acasa” chiar au sens.
Cele mai indicate alimente pentru Rac:
Carne: homari, raci;
Fructe: nuci de cocos, struguri, pepeni, papaya;
Legume: varza, castraveti, dovleac, cartofi, letona, gulie;
Plante aromatice: coaja de lamaie, scortisoara, hrean, mustar, cimbru, vanilie.
Mancaruri recomandate Racilor: Racii sunt prin natura lor sclavii stomacului si trebuie sa isi mentina o dieta echilibrata. Pepenii rosii sunt foarte indicati si pot fi mancati la nesfarsit, deoarece purifica organismul. Racii pot manca si legume sau fructe de mare, dar in cantitati moderate.
Bauturi recomandate: Racii trebuie sa fie cumpatati in privinta alcoolului, chiar si a berii. Fiind oameni organizati si placuti, pot in acelasi timp sa izbucneasca foarte brusc in plans. Nu ar trebui sa bea vin nou sau bere, deoarece stomacul lor este deosebit de delicat. Este mai bine sa bea vermut, dar a nu se abuza de el, deoarece Racii tind sa devina usor dependenti de alcool.
Fructul care ii reincarca de energie : Kiwi – nu trebuie sa depinda de el in fiecare zi, dar de cateva ori pe saptamana poate face minuni caci are un efect rapid pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.
Ceaiul potrivit pentru Raci : ceaiul de zmeura.
Dieta indicata :
Dimineata: o felie de paine neagra cu unt
La pranz: 1 ou + morcovi fierti + un cartof fiert
Seara: un iaurt in care a adaugi o banana taiata cubulete
De evitat:
Amidonul, zaharul si sarea, in principal. Primele doua provoaca constipatie, iar sarea baloneaza. Racii ar trebui sa nu consume mancaruri condimentate, sosuri piperate iuti si hrean. Excesul de dulciuri afecteaza stomacul. Racii trebuie sa isi pazeasca sistemul digestiv si sa-si tina sub control greutatea.


Adaugă un comentariu

author
De LumeaRetetelor

Comentarii recente
    Comentarii recente
      Top Postari