Piure ca la carte

Cum e bine sa pisez cartofii pentru piure – cu mixerul sau in robotul de bucatarie? Afla reteta piureului perfect.

Nici intr-un fel, nici in celalalt. Daca maruntiti cartofii cu ajutorul acestor aparate, nu veti obtine decat un terci cleios. Cel mai bine este sa zdrobiti cartofii cu un tel pentru zdrobit cartofii, sa-i dati prin rasnita manuala sau prin presa de cartofi. Dar, la o adica, se pot zdrobi si cu o furculita mare.
Ingredientele precum ulei de masline, frisca lichida, unt sau lapte, precum si sare, piper sau nucsoara, se adauga la piure cat este inca fierbinte. Batandu-l energic, piureul devine pufos si afanat.
Pentru aluaturi pe baza de cartofi din care doriti sa preparati gnocchi ori galuste cu prune (caise sau corcoduse), cel mai bine dati cartofii prin presa de cartofi.


Adaugă un comentariu

author
De LumeaRetetelor
Comentarii recente
    Comentarii recente
      Top Postari

      © 2011 Tarsago Media Group