Ponturi pentru dulceata de fructe de padure

Iti spunem cateva secrete pentru a preveni sfaramarea fructelor de padure in timpul fierberii.
Pentru ca fructele boabe precum zmeura sau capsunile sa nu se sfarame, ar trebui acoperite cu zahar inainte de a fierbe. Zaharul absoarbe zeama din ele, iar fructele se intaresc suficient incat sa ramana intregi.
• Se curata fructele si se tamponeaza cu servete de bucatarie. Prin spalare se poate pierde o parte din pectina, lucru care ar ingreuna inchegarea dulcetii.
• Se cantaresc fructele, se pun intr-o oala cu aceeasi cantitate de zahar si se lasa astfel peste noapte.
• A doua zi se fierb la foc mic, pana cand s-a topit zaharul.
• Apoi se lasa sa fiarba la foc mare pana se incheaga.


Adaugă un comentariu

author
De LumeaRetetelor
Comentarii recente
    Comentarii recente
      Top Postari

      © 2011 Tarsago Media Group