Salata de mere si curmale

Aceasta salata de fructe, legume si alune intr-un sos pe baza de iaurt este prezentata pe frunze de andive, amareala acestora oferind un bun contrast cu dulceata fructelor. Se poate servi la micul dejun, cu paine cu coaja crocanta, sau la pranz, ca garnitura pentru carne de pasare afumata.

Salata de pepene verde cu feta

Aceasta salata de vara are o nota mediteraneeana. Feta sarata si cremoasa contrasteaza cu fructele roz si galben stralucitor si cu gustul lor delicios de dulce. Un amestec de frunze de salata adauga un gust usor piperat, iar semintele prajite sunt crocante. Servita cu paine, este excelenta la micul dejun.

Pere la gratar, cu branza pecorino

Multe bucatarii combina fructele cu branza. Aceasta reteta se trage din combinatia toscana de pere suculente cu branza sarata, din lapte de oaie. Cu o parte din branza topita peste pere si cu restul combi-nat cu frunze de salata si boabe reci de struguri, avem o gustare rafinata sau un fel principal usor.

Crostini cu fasole in stil toscan

Este o gustare delicioasa ce poate fi savurata atat calda, cat si rece – felii prajite de bagheta cu piure de fasole alba aromat cu usturoi si cimbru, fornate cu rondele de rosie si frunze de ruccola.

Pitta prajita cu hummus

Aceasta gustare simpla si usor de preparat este surprinzator de bogata in proteine, vitamine si minerale. Painea pitta moale capata o textura crocanta prin ungere cu ulei de masline, presarare cu seminte de susan si prajire. Contrasteaza perfect cu dip-ul de hummus cremos, preparat din naut si branza de vaci.

Legume crocante cu dip de arahide

Legumele crocante, coapte in cuptor, nu sunt doar mai sanatoase decat cele prajite, ci au si un gust mai proaspat si mai concentrat. Aici, feliile de sfecla si cartofi sunt facute”crantanele” tocmai bune pentru un dip picant, in stil sud-est asiatic. Feliati legumele cu o mandolina, ca sa iasa de grosime egala.

Radacinoase condimentate, cu sos cremos de mustar

Seminte de coriandru pisate mai grosier si putina scortisoara accentueaza gustul cartofilor dulci, al pastarnacului si al morcovilor taiati sferturi, ca sa poata fi inmuiati in sosul picant de iaurt si mustar. Aceasta reteta constituie o modalitate excelenta de a adauga dietei mai multe legume.

Dip picant din crabi cu cruditati

Acest dip cremos contine ingrediente ce pot fi pastrate in camara, astfel ca poate fi incropit la repezeala. Se serveste cu batoane de telina si castravete si cu felii de ananas, care ii aduc acestei gustari o canti-tate importanta de substante nutritive. Cruditatile pot fi inlocuite cu batoane de paine sau grisine.

Tapa cu cartofi si dovlecei

Cea mai faimoasa tapa, sau gustare, spaniola este tortilla preparata din ingrediente simple – oua, ceapa si cartofi – gatite ca o omleta plata, servita fie calda, fie rece, taiata felii. Pot fi adaugate multe alte ingrediente, cum sunt in cazul de fata dovleceii si baconul, sau sparanghel, mazare si ciuperci.

Fructe, nuci si seminte picante

Acest amestec picant din alune si nuci crocante, seminte de dovleac si de floarea-soarelui, merisoare uscate, acrisoare, si stafide dulci este excelent si sanatos ca gustare, sau la un pahar. Copiilor le place mult (dar nu este indicat pentru copiii mici, care se pot ineca cu alunele).

© 2011 Tarsago Media Group