Shake de banane si mango

Acest milk shake gros, cu aroma exotica, va placea cu siguranta si copiilor, si adultilor. Ideal pentru micul dejun, caci este satios, hranitor si usor de preparat, poate fi o reala desfatare si ca desert.

Briose cu caise si nuci

Aceste briose delicioase sunt potrivite pentru micul dejun sau brunch, ca si pentru o gustare dulce. Pline de fructe si alune, delicat condimentate cu scortisoara, briosele au continut mai mic de grasimi si de zahar decat cele cumparate, si nu contin nici grasimi trans sau conservanti.

Spread de fructe

Intindeti pe paine calda prajita, briose sau gogosi acest piure bogat, acrisor si putin condimentat, din fructe uscate si proaspete. Cantitatea este pentru mai mult de 4 persoane, dar spread-ul se pastreaza bine in frigider. Incercati-l pe sandviciuri cu Cheddar sau in loc de muraturi ori chutney.

Dip picant cu fructe si ricotta

Dulceata naturala a curmalelor le face un indulcitor excelent in deserturi, prajituri si chutney-uri. Aici, curmalele sunt gatite alaturi de mere si condimente aromate intr-un dip potrivit a fi servit cu fructe si legume. Il puteti folosi si ca topping original pentru paine prajita, gogosele sau crostini dulci.

Salata de bace cu fructul pasiunii

Bacele sunt simbolul gustului proaspat al verii. Acrisoare, dulci si suculente, exista intr-o mare varietate de tipuri, de la zmeura stralucitoare si delicata la capsuni carnoase, afine rotunjoare si mure. Fructul pasiunii nu da un gust distinct acestei retete, dar aduce o aroma acrisoara.

Salata orientala de fructe

O cutie de fructe poate fi transformata, cu un minim de efort, intr-o salata cu gust special. Aici, fructele de lychi sunt combinate cu tulpini de ghimbir si cu coaja rasa si sucul proaspat de lamaie verde, obtinandu-se un gust tipic oriental; sunt apoi amestecate cu mere crocante, portocale si struguri negri.

Pimm’s cup in pepene

Pimm’s cup este un cocktail popular in Anglia si se prepara cu Pimm’s No. 1, o bautura pe baza de gin, aromatizata cu fructe si condimente, inventata in 1823 ca bautura tonica. Adesea, acest cocktail este decorat cu multe fructe, astfel ca tinde sa devina mai curand o salata de fructe decat o bautura.

Pere asiatice flambate, cu portocale

Un desert simplu, dar delicios, gata in doar 25 de minute. Flambarea brandyului arde alcoolul, lasand o aroma excelenta care se potriveste de minune cu portocale si pere. Chiar si gatite, perele asiatice isi pastreaza textura crocanta, fiind o variatie placuta fata de obisnuitele deserturi cu pere.

Frigarui cu fructe

Gatitul fructelor la frigare, doar atat cat sa se incinga si sa-si caramelizeze usor o parte din zahar, este o modalitate interesanta de a consuma fructe proaspete. Daca aveti un gratar in aer liber, faceti frigaruile pe un foc de carbuni – dar aveti grija sa nu carbonizati fructele sau sa le afumati.

Sufleu de caise

Pastrati la indemana cutii cu caise sau alte fructe conservate in suc propriu, si veti putea sa preparati in doar cateva minute aceste sufleuri – deserturi delicioase si impresionante. Aceste deserturi simple nu contin cantitatile mari de zahar si oua aflate in majoritatea retetelor de sufleu.

© 2011 Tarsago Media Group