Ciorba de iepure si biscuiti de ovaz cu verdeturi

O masa intr-o farfurie, aceasta ciorba este asemanatoare cu ciorba scotiana, dar in loc de miel este facuta cu carne slaba de iepure, taiata cubulete. Tarhonul aromat si amestecul de legume dau ciorbei o aroma deosebita, iar biscuitii din ovaz in stil scotian aduc o textura contrastanta care completeaza masa.

Supa de taitei japoneza, cu tofu si germeni de fasole

Cum interesul fata de bucatariile orientale este in crestere, supermarketurile ofera o gama larga de taitei. Pentru a prepara acest pranz, soba – taitei japonezi foarte satiosi, preparati din hrisca – sunt fierti intr-o supa de ghimbir si soia, cu tofu afumat si cu o mixtura apetisanta de vegetale.

Supa de fenicul si cod

Aceasta supa colorata este usoara, dar satioasa. Bucati de peste, creveti si cochilii de paste se combina cu fenicul si praz pentru a da un delicios fel intai. Se serveste cu paine calda, cu coaja crocanta, sau cu felii de paine din amestec de cereale, sau cu seminte de mac.

Supa clasica de pui cu taitei

O mare calitate a acestei retete este simplitatea sa. Plina de arome proaspete, preparata din paste cu bucati de pui si legume fragede, aceasta supa este consumata, in mod traditional, pentru revigorare. Serviti-o ca prim fel si folositi carnea ramasa in plus pentru a prepara sandviciuri a doua zi.

Supa vietnameza cu taitei

Gustul bogat si ingredientele aromate fac ca aceasta supa limpede sa fie nu doar exotica, ci si satioasa. Ingredientele nu sunt prajite inainte de a fi fierte – facand ca supa sa aiba continut mai mic de grasimi – asa ca alegeti carne de cea mai buna calitate, slaba, cu gust excelent atunci cand este […]

Supa de naut cu orzo si sparanghel

Aceasta supa satioasa este usor de preparat; este gustoasa si aproape lipsita de grasimi. Serviti-o cu paine cu coaja crocanta. Ca fel principal, serviti-o cu branza puternic aromata, excelenta alaturi de aceasta supa.

Supa de legume cu pesto

Aceasta supa se bazeaza pe pistou, clasica in regiunea franceza Proventa. Plina de legume si paste, aromata cu pesto, un delicios sos cu busuioc si parmezan, supa este o alternativa fabuloasa pentru minestrone, omologul sau italian. Painea frantuzeasca este, alaturi de un pahar cu vin, acompaniamentul traditional.

Supa de verdeturi

Supa aceasta este nu doar delicioasa, dar aproape ca simti efectul benefic al acestor frunze verzi, pline de vitamine. Satioasa, dar nu grea, supa este minunata pentru zilele de vara si toamna. Puteti folosi orice fel de verdeturi – adaptati doar timpii de gatit in functie de ele.

Supa de dovleac cu briose

Dovleacul face o supa bogat colorata, foarte omogena, la care se adauga aici aroma minunata a rozmarinului. Briosele cu alune de padure crocante, dovleac si rozmarin completeaza perfect supa.

Supa de ciuperci si legume de iarna

Varza si ciupercile, doua alimente bogate in substante fitochimice, se asociaza in aceasta supa copioasa de iarna. Se serveste cu orez brun sau cu paine neagra prajita.

© 2011 Tarsago Media Group