Dovleac si fasole alba in stil marocan

Condimentele din Orientul Mijlociu aromeaza aceasta mancare vegetariana cu continut scazut de grasime, plina de legume si de alte ingrediente bogate in fibre. Este o reteta grozava pentru o masa preparata dinainte, deoarece aromele se maturizeaza si se imbunatatesc daca mancarea este tinuta la frigider peste noapte si apoi este incalzita bine pentru servit. Este […]

Fasole cu fructe

Fasolea rustica si satioasa este surprinzator de buna alaturata fructelor. Aceasta reteta din bucataria mexicana se numeste frijoles con frutas. Daca fructe cu fasole suna alarmant, nu uitati ca rosiile – un ingredient obisnuit al mancarurilor noastre de fasole – sunt si ele fructe.

Supa de radacina de telina si spanac

Radacina de telina face o supa bogata, cu o multime de arome si o textura cremoasa. Frunzele tinere de spanac completeaza foarte bine telina, aducand culoare si un gust usor, proaspat.

Mulligatawny cu bucati

Aceasta supa usor condimentata este robusta si satisfacatoare – alegerea perfecta pentru o masa simpla intr-o zi rece. Cantitati generoase de raita proaspata crocanta, rece, aduc supei un contrast minunat ca aroma si textura, care se finalizeaza cu ceapa prajita cu curry. Painea naan sau pitta completeaza atat supa, cat si raita.

Bors cu piure de cartofi si legume

Garantata pentru combaterea melancoliei de iarna, aceasta ciorba copioasa de sfecla se serveste cu piure de cartofi imbogatit cu legume crude crocante. Exista multe feluri de borsuri in Europa de Est. Ciorba se poate servi ca o supa clara, dar aceasta versiune cu piure pastreaza toate bunatatile.

Orez rosu japonez

Fasolea rosie aduki da orezului o tenta rosiatica, gustul este placut, iar textura cremoasa. Este o reteta interesanta, mai ales daca il incercati alaturi de un meniu oriental.

Supa de fructe proaspete

Aceasta supa invioratoare nu numai ca este perfecta pentru zilele toride de vara, dar va da un surplus de vitamine iarna cand va simtiti putin obositi. Plina de diverse fructe si legume crude delicioase, este un mod simplu de a primi substante nutritive protectoare. Se serveste ca fel intai sau ca gustare.

Pilaf cu fructe uscate si migdale

Pilaful se pregateste intotdeauna din orez. Celelalte ingredientele pot insa varia la nesfarsit: puteti adauga fructe uscate si mirodenii dulci sau legume si verdeturi. Aceasta reteta este foarte aromata.

Salata de spanac cu naut

Dati uitarii demodatele salate de spanac cu sosuri pline de grasime si colesterol. Aceasta salata proaspata si frageda, un adevarat festin vizual, contine o multime de antioxidanti, fibre si ingrediente anticancer.

Conopida crocanta cu parmezan si migdale

Coaceti conopida acoperita cu un strat de pesmet, migdale si parmezan la temperatura mare si aceasta va deveni si mai apetisanta. Stafidele aduc un plus de dulceata, de culoare si… de inedit.

© 2011 Tarsago Media Group