Paupiettes din limba de mare

Paupiettes din limba de mare

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 30 min
gatire: 10 - 12 min
timp de preparare: 40 - 42 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
vizualizari:
291
comentarii:
0

Etichete:

Puteti prepara ceva foarte spectaculos din fileuri de peste, formand din ele mici rulade, paupiettes. Umplutura consistenta face din bucatelele de peste o masa hranitoare. In general, pentru acest tip de preparat se foloseste limba de mare, dar puteti folosi in locul ei orice alt tip de file de peste, cu conditia sa fie taiat subtire.

  • Cuptorul se incinge la 200°C. Se unge o tava plata cu unt sau cu ulei. Se toaca marunt jumatate din cantitatea de ciuperci. Intr-o tigaie se topesc 25 g unt, apoi se calesc esalota si usturoiul pana cand devin translucide. Se adauga ciupercile tocate si se calesc la foc slab, amestecand, pana se inmoaie.
  • Amestecul de ceapa se pune in-tr-un castron mare; se adauga firimiturile de paine proaspata, precum si jumatate din cantitatea de oregano tocat; se amesteca. Se sareaza si se pipereaza.
  • Fileurile de limba de mare se asaza pe planseta cu partea pe care este pielea dedesubt. Se taie in jumatate pe lung si se cresteaza transversal, cu un cutit ascutit. Se asaza o lingurita cu varf de umplutura pe capatul lat al fileului, apoi se ruleaza fileurile in jurul umpluturii, pornind din acel capat.
  • Rulourile se asaza in picioare, unul langa altul in tava; nu trebuie insa sa fie prea inghesuite intre ele. Deasupra fiecarui rulou se pune cate un mot de unt, cu o lingurita. Apoi, continutul tavii se stropeste cu vin si se pipereaza. Paupiettes de peste se coc la cuptor, timp de 10-12 minute.
  • Cand sunt gata, paupiettes se scot din tava si se pastreaza la cald. Se pune deoparte sosul pe care l-au lasat in tava.
  • In tigaie se topesc 2 linguri de unt si se calesc ciupercile intregi, timp de 1-2 minute. Se toarna deasupra sosul pastrat de la coptul ruladelor, apoi smantana, si se lasa sa fiarba la foc iute 3-5 minute, amestecand continuu. Se adauga restul de oregano si sosul se potriveste de sare si piper. Paupiettes se stropesc cu sos si se servesc.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 125 g ciuperci champignon Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • plus Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 esalota (sau jumatate cantitate ceapa de apa) tocata marunt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 catel de usturoi pisat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g firimituri de paine proaspata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 8 fileuri de limba de mare, jupuite Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper negru Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 ml vin alb sec Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 g smantana Adaugare la lista de cumparaturi
  • Pentru ornat

  • fire proaspete de oregano Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci