Coquelet de Bretagne la gratar

autor: jools
timp de preparare: 120 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
0
comentarii:
0

Etichete:

Rasfatul suprem al verii este gratarul. Asadar sa trecem la gratarit, indiferent de starea vremii - si in bucatarie se poate face gratar, dupa cum o sa va arat. Prepara Coquelet de Bretagne la gratar, o reteta de rasfat cu puisor la gratar, din bucataria franceza. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici!

  • Despicati puiul pe ambele parti ale spinarii si scoateti-o impreuna cu tartita. Intoarceti puiul si deschideti-l prin apasare cu palmele pana se culca bine pe fundul de lemn. Puneti-l la marinat peste noapte in vin alb, solzisori de ceapa si usturoi, rondele de morcov.
  • A doua zi scoateti puiul, zvantati-l si infigeti doua tepuse prin fiecare pulpa si aripa, incepand cu pulpa dreapata si aripa stanga si invers, trecand prin mijlocul pieptului. Condimentati puiul generos cu sare si piper, ungeti parcimonios cu ulei. Puneti-l pe gratarul incins si daca tepusele nu sunt suficiente ca sa tina puiul drept si lipit de gratar, puneti deasupra o caramida imbracata in staniol sau mojarul cu pistil cu tot (orice fel de greutate este buna, dar eu am aceasta caramida mereu la indemana fiindca o folosesc des, dupa cum vedeti din retetele mele, ador sa grataresc...Pun caramida si adaug mojarul cu pistil) Lasati la parpalit cate un sfert de ora pe fiecare parte.
  • In acest timp taiem legumaria felii, o saram si piperam adugam din loc in loc frunzele de dafin, cimbrul, stopim cu ulei si o punem intr-un vas ceramic la cuptor pana sunt aproape facute.
  • Scoatem puisorul de pe gratar, il asezam in mijlocul vasului ceramic si-l mai lasam in cuptor cca un sfert de ora.
  • Facem o mamaliguta si servim o jumatate de puisor cu portia aferenta de legumarie si mamaliguta.

Sfat:

    Muratura ideala pentru acest gratarel este ardeiul umplut cu varza si morcovi, proaspat facut si pritocit o saptamana.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 1 pui - Coquelet de Bretagne Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 morcovi Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 dovlecei Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 rosii Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 ardei Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 cepe Adaugare la lista de cumparaturi
  • 6 catei de usturoi Adaugare la lista de cumparaturi
  • crengute de cimbru Adaugare la lista de cumparaturi
  • foi de dafin Adaugare la lista de cumparaturi
  • seminte de coriandru Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare, piper Adaugare la lista de cumparaturi
  • fulgi de ardei iute Adaugare la lista de cumparaturi
  • ulei Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 1 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci