Supa Parmentier de la Chef Arnaud Dunand

autor: LUMEA RETETELOR
grad de dificultate: usor
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
0
comentarii:
2

Etichete:

Arnaud Dunand, Executive Chef la hotelul de lux Epoque, din Bucuresti, indrageste mult legumele romanesti, pe care le considera pline de gust. Reteta "Supa Parmentier", creata in exclusivitate de Chef Arnaud Dunand pentru membrii comunitatii Lumea retetelor, este o reteta foarte simpla, de supa de toamna, cu produse care se pot gasi usor. Posteaza si tu retete culinare aici! 


  • Se decojesc cu grija legumele si apoi se spala.
  • Se feliaza prazul si se taie cartofii in cuburi mari.
  • Se topesc 20 gr. unt intr-o cratita si se caleste prazul timp de 2-3 minute, fara a se colora.
  • Se adauga 1 litru de apa rece, sare si cartofi. Se fierb la foc mic, intr-o cratita acoperita, timp de 30 de minute.
  • Se taie painea in cuburi de 5 mm, care se calesc in restul de unt, intr-o tigaie. Apoi, se pun crutoanele pe o hartie absorbanta.
  • Se curata asmatuiul.
  • Se verifica daca sunt gata cartofii. Se amesteca supa, apoi se trece la finalul chinezesc.
  • Se adauga smantana si condimentele.
  • Supa fierbinte se serveste intr-un castron, se adauga asmatuiul si crutoanele intr-un vas separat.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 400 g cartofi Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 g praz Adaugare la lista de cumparaturi
  • 40 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 10 ml smantana Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 ramuri de asmatui Adaugare la lista de cumparaturi
  • 80 g paine fara crusta Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 2 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 2 comentarii
Sidy
Sidy 03.07.2013. - 05:01

Zic ca nu ar fi rau ,sa se comenteze mai bine acest pasaj:
“...Se amesteca supa, apoi se trece la finalul chinezesc…” !
Ce ziceti ?

Sidy
Sidy 20.01.2013. - 06:36

Imi place mult !
Mai ales ca seamana cu ciorba de praz ce o prepar si eu…..http://sidyskitchen.blogspot.ro/2010/02/ciorbita-de-praz-cu-iaurt.html

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci