Caserola de vita cu paste

Caserola de vita cu paste

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 15 min
gatire: 90 min
timp de preparare: 105 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
48
comentarii:
0

Etichete:

Spiralele subtiri, numite fusilli, sunt delicioase gatite intr-o caserola, cu carne de vita si legume la cuptor. Pastele uscate se adauga spre sfarsitul timpului de gatit, astfel ca isi pastreaza textura al dente, in timp ce absorb sosul cu gust de carne, legume si oregano. Posteaza si tu retete culinare aici!

  • Se incinge uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la flacara, si de adauga carnea de vita. Se rumeneste uniform, amestecand frecvent. Se scoate carnea din vas cu o spumiera.
  • Se adauga in caserola ceapa si se gateste 5 minute, amestecand frecvent, pana se moaie. Se adauga rosiile, cu suc cu tot, pasta de rosii, usturoiul si 600 ml bulion. Se amesteca bine si se da in clocot.
  • Se repune carnea in vas, se adauga apoi telina, morcovii si napul si se asezoneaza. Se acopera caserola si se fierb ingredientele, la foc mic, timp de 1 ora, sau pana cand carnea este frageda.
  • Se adauga pastele si oregano, impreuna cu restul de bulion. Se aduce amestecul la fierbere, apoi se micsoreaza flacara si se acopera vasul. Se fierb pastele 20–25 de minute, pana ce sunt fragede. Se servesc imediat.

Sfat:

    Pentru un gust mediteraneean, inlocuiti morcovii si napul cu 1 ardei gras rosu si unul galben sau verde, curatati de seminte si tocati. Adaugati ardeii odata cu ceapa. De asemenea, adaugati, impreuna cu pastele, si 170 g ciuperci champignon. Incercati carne de caprioara in locul celei de vita, si folositi morcovi tineri si pastarnaci in loc de morcovi si napi.

De ce este sanatos?

    Carnea de vita este o excelenta sursa de fier si zinc. Fierul provenit din carnea rosie este mult mai usor absorbit de organism decat cel provenit din surse vegetale. Napul este un membru al familiei cruciferelor, toate jucand un rol important in prevenirea cancerului. Adaosul de paste si radacinoase ce contin amidon creste continutul de fibre al retetei si pe cel de carbohidrati.

Valori nutritionale pentru o portie:

400 kcal, 27,5 g proteine, 8,5 g grasimi (din care 2 g saturate), 57 g carbohidrati (din care 14 g zaharuri), 6 g fibre; vitamine si minerale: A, B12, C, niacina, B1, B6, cupru, fier, potasiu, zinc, B2, E, folati, calciu, seleniu
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 340 g carne slaba de vita, taiata cubulete de 1 cm Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ceapa tocata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 400 g rosii tocate din cutie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri pasta de rosii Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 catei de usturoi pisati Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 litru bere sau supa de carne Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 morcovi mari taiati rondele Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 tije de telina feliate Adaugare la lista de cumparaturi
  • 400 g nap tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 225 g fusilli (paste in forma de spirala) Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingura oregano proaspat tocat sau 1 lingurita oregano uscat Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci