Ardei umpluti si sarmalute in frunze de vita de vie

autor: naskwik1
timp de preparare: 300 min
grad de dificultate: greu
ocazie:
vizualizari:
0
comentarii:
0

Etichete:

Cine oare nu le place ? Stiu ca gusturile nu se discuta, dar daca exista oameni care nu iubesc sarmalele, eu zau nu-i voi intelege niciodata raspberry Prepara Ardei umpluti si sarmalute in frunze de vita de vie, o reteta din bucataria romaneasca. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici!

  • Frunzele de vita de vie si ardeii se spala, ardeii se curata de cotoare, cotoarele se curata de seminte si se pastreaza pentru a fi folosite mai tarziu in loc de capace pentru ardei.
  • Orezul ales se spala in cateva ape, apoi se opareste in apa clocotita timp de 10 minute, dupa acest timp, scurgeti apa ramasa din orez.
  • Ceapa se taie marunt, morcovii se taie pe lungime in fasii apoi fasiile se taie iar pe lungime in dungulite subtiri, cam de 3 mm latime, apoi aceste dungulite se taie in cubulete mici)
  • Tocam marunt 1 ardei gras. Carnea de pui se taie la fel in cubulete mici.
  • Intr-o tigaie incapatoare se caleste uleiul, apoi prajim in el ceapa, morcovul, ardeiul si carnea aproxemativ 10 minute, la foc mediu tigaia acoperita la inceput cu capac (cam 2 minute), amestecand periodic, la jumatate din acest timp adaugam in prajeala pasta de tomate.
  • Amestecam prajeala cu orezul oparit, zarzavatul tocat marunt, secretul gustului, piper negru macinat, sare, gustati umplutura, ea trebuie sa para la gust putin mai sarata decat e nevoie, cand va fierbe sarea va patrunde orezul si daca nu veti pune la inceput sare cat e nevoie, sarmalele nu vor avea gustul potrivit.
  • Intr-un vas roman sau intr-un vas de fonta cu capac, puneti frunzele de dafin si acoperiti fundul vasului cu cateva frunze de vita de vie, umpleti ardeii grasi cu umplutura si le puneti capacelul pastrat in prealabil, adica cotorul de la fiecare ardei.
  • Impletiti sarmalutele in frunze de vita de vie, eu am asezat ardeii pe margini si sarmalutele le-am pus pe mijlocul vasului si cateva printre ardei ca sa stea bine in vas si sa aiba sprijin.
  • La sfarsit acoperiti ardeii si sarmalutele cu frunze de vita de vie, formati un fel de capac :)
  • Turnati in vas o cana de apa amestecata cu o lingura rasa de secretul gustului si o lingura cu ulei, scuturati putin vasul ca sa se strecoare apa uniform in vas.

    Fierbeti sarmalele ~ 1,5 ore in cuptorul incins la foc mic.

    Pofta mare !

Sfat:

    1. Ca sa aveti frunze de vita de vie pentru sarmale, in tot timpul anului, le puteti conserva in felul urmator:

    Culegeti frunzele tinerele de vita de vie, le impaturiti cate 10 bucati, le rasuciti strans ca pe niste rolouri si le introduceti in sticlute din plastic cu gura mai larga, ca cele de la ceaiuri reci gen Lipton sau Nestea.

    Umpleti sticluta cu frunze, ii puneti capacul si le pastrati intr-un loc racoros la intuneric.

    Cand faceti sarmalele, taiati sticluta la varf cu un cutit ascutit si scoateti frunzele din ea.

    2. Cu totii ne-am ciocnit de mucegaiul format pe pasta de tomate in borcanele care au fost incepute si asteapta in frigider pana la urmatoarea utilizare. Ca sa scapati de acest necaz, ungeti capacul borcanului pe interior cu o picatura de ulei apoi il infainati cu praf de mustar, in acest fel pasta de tomate nu va mai prinde mucegai niciodata si se va pastra foarte bine un timp indelungat.

Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 250 g orez Adaugare la lista de cumparaturi
  • 8 ardei grasi de marime medie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ardei gras tocat marunt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 60 frunze de vita de vie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 morcovi mari Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 cepe mari cat pumnul Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 linguri pline de pasta de tomate dupa gust Adaugare la lista de cumparaturi
  • Maggi Secretul gustului cu legume Adaugare la lista de cumparaturi
  • piper negru macinat Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 legatura mare de patrunjel Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 legatura 1 telina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 crengute leustean Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 frunze de dafin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pulpa de pui dezosata si fara piele Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 treime pahar ulei pentru prajit Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci