Cornuri de Bratislava sau Pozsonyi Kifli

autor: In bucataria vesela
timp de preparare: 120 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
0
comentarii:
1

Etichete:

O reteta exact asa ca la mama ei, in Slovacia. Numai incercand-o veti sti ce nu ati pierdut! Prepara cornuri de Bratislava sau Pozsonyi Kifli, o reteta de desert. Posteaza si tu aici retete culinare, retete cu poze!

  • Preparare aluat. In laptele caldut amestecam drojdia si lasam la dospit maiaua. Intr-un castron punem faina, adaugam maiaua dospita, ouale, sarea si untul topit.
  • Framantam si obtinem un aluat elastic pe care il dam la rece pina pregatim umplutura.
  • Prepararea umpluturii. Facem un sirop din apa cu zahar pe care fierbinte il turnam peste mac. Adaugam si celelalte ingrediente si umplutura este gata.

  • Mai departe impartim aluatul obtinut in cantitati aproximativ egale: minim 28 grame, maxim 34 grame, majoritatea avand 32 grame si formam bilute cu mana.

  • Luam biluta de aluat si o intindem cu sucitorul in lungime sub forma elipsoidala. Pe fiecare bucatica de aluat asezam pe lungime cu o lingurita umplutura, rulam ca in fotografiile atasate si le asezam in forma cu hartie de copt sub forma de potcoava. Forma de potcoava este specifica acestor cornuri asa cum am prezentat la inceput.

  • Ungem cornurile cu galbenus de ou, lasam sa se usuce si inainte de a le baga la cuptor le mai ungem odata cu albus de ou. Astfel ele vor arata marmorate, cu acel aspect "de crapaturi".
  • Introducem tava in cuptorul incins la 200°C si le coacem pina se rumenesc si crapa frumos pe deasupra.

  • Sunt delicioase, absolut delicioase!

Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti

    Aluat

  • 600 g faina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 250 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 ml lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 30 g zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 oua Adaugare la lista de cumparaturi
  • 20 g drojdie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 praf de sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • Umplutura cu nuca

  • 100 g nuca macinata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 75 ml apa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 25 g stafide Adaugare la lista de cumparaturi
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 75 g zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • Umplutura cu mac

  • 100 g mac macinat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 75 ml apa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 25 g stafide Adaugare la lista de cumparaturi
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 75 g zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ou pentru uns Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

43210
Medie: 4.50 | Total 4 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 1 comentarii
sabiradu
sabiradu 14.11.2012. - 07:50

Eeee asa mai da ! Cu mai multe poze .Arata grozav cornurile .

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci