Cranachan cu zmeura

Cranachan cu zmeura

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 20 min
timp de preparare: 20 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
95
comentarii:
0

Etichete:

Acest desert scotian traditional se face repede si usor, iar combinatia hranitoare de smantana, fromage frais, fulgi de ovaz si fructe proaspete este superba pentru o masa speciala. Whisky nu aduce numai gustul Scotiei, dar si o aroma fantastica.

  • Se incalzeste grillul la temperatura mare. Se captuseste gratarul grillului cu folie de aluminiu si se imprastie fulgii de ovaz pe folie. Se coc sub grill circa 3 minute, amestecand o data sau de doua ori, pana cand devin aurii. Se lasa deoparte circa 15 minute, sa se raceasca.
  • Se pun frisca si fromage frais intr-un castron si se bat pana se ingroasa. Se adauga mierea si whisky, se amesteca, apoi se adauga 4 linguri de fulgi de ovaz copti.
  • Se pun deoparte cateva zmeure pentru ornat. Restul de zmeura se asaza in 4 vase de servit din sticla, in straturi cu compozitia de frisca, incepand cu zmeura si terminand cu un strat de compozitie de frisca.
  • Fiecare desert se decoreaza cu restul de 1 lingura de fulgi de ovaz copti care se presara deasupra si cu zmeura pusa deoparte. Se servesc imediat (sau se tin la frigider pana la 1 ora inainte de a fi servite).

Sfat:

    In loc de zmeura, se foloseste alt fruct proaspat cum sunt fructe de padure amestecate, felii de piersici sau nectarine, sau un amestec de zmeura si piersici. Se inlocuieste whisky cu coniac sau cu suc de portocale sau de mere. Se face bezea cu kiwi. Se bat 150 ml de frisca. Se faramiteaza usor 150 g branza de vaci pentru a elimina cocoloasele mai mari, apoi se amesteca in frisca impreuna cu 1 lingura zahar brun deschis, coaja rasa fin de la 1 portocala mica sau 1 lamaie verde si 45 g bezele faramitate marunt. Se asaza compozitia in 4 vase de sticla, in straturi, cu 4 kiwi taiate felii subtiri. Se orneaza cu fulgi de migdale coapte.

De ce este sanatos?

    De obicei, o crema de acest fel se face cu smantana grasa. Frisca are mai putine grasimi si calorii decat smantana grasa, iar amestecarea sa cu fromage frais reduce si mai mult continutul de grasimi. Inca din vechime mierea s-a folosit ca aliment, indulcitor si conservant. Mierea este mai dulce decat zaharul datorita continutul de fructoza si are calorii mai putine la aceeasi greutate, deoarece are un continut mai mare de apa.

Valori nutritionale pentru o portie:

kcal?317, proteine?7?g, grasimi 20?g (din care grasimi saturate?11?g), carbohidrati 26 g (din care zahar?14?g), fibre 4 g; vitamine si minerale: A, C, B1, B2, B12, E, folati, calciu, cupru, fier, zinc
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 5 linguri fulgi de ovaz Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 ml frisca Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 g fromage frais (branza de vaci proaspata) Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri miere Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri whisky Adaugare la lista de cumparaturi
  • 400 g zmeura Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci