Desert princiar: Prajitura de iaurt

autor: Principesa Margareta a Romaniei
timp de preparare: 55 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
evaluare:43211
vizualizari:
848
comentarii:
7

Etichete:

O reteta pe care sora mea, principesa Sofia, o pregateste impreuna cu fiica ei, Elisabeta. Pentru preparare nu e nevoie de masura sau cantar, ceea ce o face preferata copiilor, mai ales a celor care doresc sa se joace, invatand sa gateasca.

  • Folositi pentru a masura ingredientele doar paharul de plastic de la iaurtul din reteta. Incalziti dinainte cuptorul la 180° C.
  • Prajitura: Puneti iaurtul intr-un castron. Adaugati, pe rand, uleiul si zaharul, apoi amestecati cu un tel. Adaugati ouale si amestecati. Adaugati faina si continuati sa amestecati cu telul pana devine omogena compozitia. Adaugati la urma praful de copt si amestecati bine.
  • Imbracati o tava de cuptor rotunda, cu fundul detasabil, si ungeti-o cu ulei. Puneti compozitia in tava si coaceti timp de 40-45 de minute, la 180° C.
  • Fiindca pot fi diferente de la un cuptor la altul, verificati prajitura dupa 35 de minute. Incercati centrul prajiturii cu o scobitoare. Daca o scoateti curata, inseamna ca prajitura este gata.
  • Acesta reteta poate fi transformata intr-o prajitura de ciocolata*. Pur si simplu, adaugati o jumatate de pahar de plastic de la iaurt cu pudra de cacao, dupa ce ati pus uleiul, apoi continuati exact aceleasi etape. Reteta si timpii de coacere raman aceiasi. In loc de ciocolata, prajitura mai poate fi facuta adaugand orice fel de fruct (piuré de banane, mere, afine, capsuni etc.), vanilie, lamaie.
  • Glazura de ciocolata: Intr-o oala mica, dizolvati praful de cacao in 80 ml de apa, la foc mic. Indepartati de pe foc.
  • Amestecati bine sosul de cacao si sarea, continuati sa amestecati si adaugati vanilia si laptele.
  • Topiti untul intr-o tigaie si apoi indepartati-l de pe foc. Adaugati compozitia de cacao peste unt. Amestecati cu viteza medie pana devine cremos si neted.
  • Adaugati putin lapte in plus, daca nu este destul de cremos, si intindeti pe prajitura. Este ideala pentru a insoti ceaiul de la ora 17.
  • Reteta republicata cu permisiunea editurii Curtea Veche. Foto: Cosmin Popescu si Sorin Stanciu.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti

    Aluat

  • 1 iaurt de 125 ml (orice marca, iaurt natur sau cu fructe) Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 oua Adaugare la lista de cumparaturi
  • paharul de la iaurt plin cu ulei de floarea-soarelui Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 pahare de iaurt cu zahar tos Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 pahare cu faina alba Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 lingurite de praf de copt Adaugare la lista de cumparaturi
  • Glazura de ciocolata (pentru aniversari)

  • 50 g de unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g decacao Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 praf de sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 80 ml de lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1.5 lingurite de concentrat de vanilie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 350 g de zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

43211
Medie: 4.17 | Total 24 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 7 comentarii
natalia conran 07.03.2013. - 14:12

Fina si usor de facut. toti am fost incantati, nu numai copiii. Am preparat-o cu cacao ?i capsuni.
Multumiri principesei.

florina matei 04.05.2011. - 07:37

zaharul se pune in glazura inainte sa pui untul

matei florina 14.04.2011. - 13:57

Azi am facut prajitura si e delicioasa copiii mei o adora cu siguranta o sa o repet.
Pot spune ca e f. rafinata. Multumim Principesei pt. ca ne-a sugerat-o si site-lui care a postat-o pofta buna merita din plin.

Avramovici Estrela 11.04.2011. - 08:46

Cred ca este foarte gustoasa ! De-abia astept sa o prepar !

dantes 11.04.2011. - 05:15

Merita incercata este delicioasa si usor de preparat.

violeta 09.04.2011. - 18:24

delicioasa, dar nu am facut glazura deoarece nu se spune cand ar trebui adaugat zaharul, iar eu nefiind experta chiar nu stiu cum sa procedez.

briellay 08.04.2011. - 15:10

Este interesanta si f potrivita daca ai copii. O sa incerc si eu si revin cu comentarii.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci