Prajitura inteligenta cu ciocolata

autor: naskwik1
timp de preparare: 90 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
0
comentarii:
0

Etichete:

O prajitura care se prepara rapid, foarte gustoasa, fina si savuroasa, o recomand neaparat. Adevarata magie se intampla in cuptor, cand aceasta minune de prajitura se separa pe straturi: blat crema si glazura smile Prepara prajitura inteligenta cu ciocolata si posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici!

  • In primul rand topiti, intr-un vas la bain-marie sau in microunda, ciocolata impreuna cu untul si lasati deoarte.
  • Mixati intr-un vas curat si cu batatoarele mixerului curate (e important pentru baterea albusurilor sa fie vasele si bataroarele mixerului perfect curate, fara urma de grasime pe ele, in caz ca le-ati folosit mai devreme si ati mixat cu ele spre exemplu o crema de unt sau frisca), albusurile cu un varf de sare, in spuma lucioasa, separate cu atentie de galbenusuri (sa nu nimereasca galbenus la albus, pentru ca nu veti obtine o spuma ferma) apoi le lasati deoparte pana pregatiti celelalte ingrediente.
  • Galbenusurile, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, pana devin albe ca o crema.
  • La galbenusuri, se adauga ciocolata topita mai devreme impreuna cu untul si racita la temperatura camerei.
  • Adaugati faina, mai mixati cateva secunde si incorporati cate putin laptele in aceeasi compozitie cu viteza cea mai mica a mixerului, se poate sa amestecati chiar si cu mana fara sa porniti mixerul.
  • Dupa ce ati optinut o compozitie omogenizata, adaugati doar 1/3 din albusurile batute spuma si le incorporati, amestecand usor cu un tel in forma de para (ca sa ingrosati putin compozitia, care a devenit foarte fluida).
  • Acum puteti adauga albusul ramas, amestecati in compozitie cu miscari circulare de jos in sus, pana obtineti o compozitie branzita, nu amestecati foarte mult timp, ca sa nu pierdeti tot aerul din albusuri !
  • Turnati, aceasta compozitie intr-o tava din silicon sau un vas de yena cu marimea de ~ 22 cm diametru, unsa in prealabil cu unt si infainata cu faina, dati tava in cuptor la focul cel mai mic pentru ~ 1h.
  • Cand apar mici crapaturi la suprafata si se rumeneste usor, prajitura este gata.
  • O raciti in cuptor dupa care o puneti la frigider, cu tot cu tava in care s-a copt ca sa se prinda bine blaturile din crema.

    Ideal ar fi sa o tineti in frigider peste noapte sau ~6 ore cel putin, inainte sa o serviti.

    Am ornat prajitura cu menta, carlionti de ciocolata, visine din dulceata si cu un sos de ciocolata.

    Pofta buna !

Sfat:

    Compozitia acestei prajituri iese foarte fluida, asa ca folositi o tava fara fund detasabil pentru ca se va strecura compozitia prin crapaturi si va curge in foc !
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 5 oua mari separate galbenus de albus Adaugare la lista de cumparaturi
  • 130 g zahar fin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pachetel de zahar vanilat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 8 linguri rase de faina cernuta Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 g ciocolata amaruie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 500 ml lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 praf de sare Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 1 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci