Rulada de ciocolata cu crema de zmeura

Rulada de ciocolata cu crema de zmeura

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 30 min
gatire: 10 min
timp de preparare: 40 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
261
comentarii:
0

Etichete:

Aceasta varianta clasica de rulada de ciocolata se poate transforma intr-un desert usor atunci cand i se adauga zmeura proaspata si crema de branza.

  • Se foloseste o cratita suficient de mare pentru a cuprinde un castron mare termorezistent. Se umple cu apa, incat apa sa nu ajunga la fundul castronului si se pune la fiert la foc iute. Se incalzeste cuptorul la 220°C si se tapeteaza o tava de 23 x 30 cm cu hartie pentru copt.
  • Se micsoreaza flacara si se pune castronul in cratita. Se pun ouale si zaharul in castron si se bate compozitia cu un tel 12-13 minute pana se ingroasa si capata aspectul unei spume, iar telul lasa dare la suprafata atunci cand este scos. Se ia castronul din cratita si se bate compozitia inca 2 minute.
  • Se cerne faina impreuna cu pudra de cacao si se incorporeaza in oul batut cu o lingura mare de metal, prin miscari in forma de opt.
  • Se toarna compozitia intr-o tava, intinzand-o pe intreaga suprafata. Se coace blatul 7-10 minute, pana se intareste la suprafata.
  • Se rastoarna imediat pe o coala de hartie cerata mai mare decat suprafata lui, se desprinde cu atentie hartia de pe blat cu un cutit zimtat, se curata marginile arse ale blatului.
  • Se ruleaza blatul pe latime cu o coala curata de hartie cerata pe interior, apoi se lasa rulada pe un gratar de sarma 30 de minute, pana se raceste complet.
  • Intre timp, pentru umplutura, se zdrobeste usor zmeura intr-un castron cu o furculita. Se adauga crema de branza si se amesteca zahar dupa gust, apoi se acopera si se da la rece.
  • Se desface cu atentie blatul racit si se indeparteaza hartia. Se intinde umplutura cu zmeura pana aproape de margini. Se ruleaza din nou blatul – nu va faceti probleme daca suprafata blatului crapa cand il rulati din nou: aceasta face parte din distractie.
  • Se presara zahar pe rulada si se aranjeaza pe un platou. Pentru servire, se taie felii cu un cutit cu lama lunga, zimtata.

Sfat:

    Varianta: se poate inlocui zmeura cu un amestec din 1 banana zdrobita, 2 lingurite de miere si 200 g de crema de branza. Pentru a castiga timp se poate folosi un iaurt de calitate, aromat si degresat, cum sunt cele cu fructe de padure, cappuccino, caramel sau crema de alune. Pentru petrecerile celor mari, se adauga 2 linguri de lichior de portocale, de exemplu Cointreau, in zmeura zdrobita la Pasul 7 inainte de a adauga branza dulce.

Valori nutritionale pentru o portie:

O felie contine: calorii 171, glucide 24 g, proteine 8 g, grasimi 5 g (grasimi saturate 2 g)
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 3 oua Adaugare la lista de cumparaturi
  • 75 g zahar tos marunt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g faina alba Adaugare la lista de cumparaturi
  • 25 g pudra de cacao Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • Pentru umplutura

  • 125 g zmeura proaspata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 g crema de branza, degresata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 lingurite zahar pudra, sau dupa gust. Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci