Tacos cu salsa si guacamole

Tacos cu salsa si guacamole

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 10 min
gatire: 20 min
timp de preparare: 30 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
evaluare:14321
vizualizari:
51
comentarii:
0

Etichete:

Aceasta reteta rapida este satioasa, dar contine putine grasimi, in timp ce are gust, culoare si arome din belsug. Desi este o reteta vegetariana, bazata pe legume, este tentanta chiar si pentru cei mai ferventi consumatori de carne. Posteaza si tu retete culinare aici!

  • Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si cubuletele de vanata, si se prajesc 5 minute la foc iute, amestecand frecvent, pana ce legumele sunt usor rumenite.
  • Se adauga dovleacul si dovlecelul, apoi boiaua, chimenul si usturoiul. Se rastoarna in cratita rosiile, cu suc cu tot, si se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, sfaramand rosiile cu o lingura de lemn. Se acopera cratita si se fierbe totul circa 15 minute, amestecand ocazional, pana ce dovleacul s-a fragezit. Din cand in cand, se controleaza daca in cratita este suficient lichid; se adauga putina apa, daca este necesar, pentru a preveni lipirea legumelor.
  • Intre timp, se incalzeste cuptorul la 180°C. Pentru a prepara guacamole, se taie in doua si se curata de sambure fructul de avocado, se scoate miezul intr-un castron si se sfarama impreuna cu sucul de limeta. Intr-un castron separat, se amesteca ingredientele pentru salsa. Se lasa deoparte si guacamole, si salsa.
  • Se pun foile de tacos pe o tava de copt si se incalzesc 3-4 minute in cuptor. Se transfera apoi pe farfurii individuale, incalzite. Se umplu cu mixtura de vinete si dovleac. Deasupra lor se pun guacamole, iaurt si salsa, apoi se presara paprika. Se orneaza cu feliute de limeta si frunze de coriandru, si se servesc.

Sfat:

    • Se poate servi acest chilli cu cartofi copti, cuscus sau tortillas de grau, incalzite.• Se transforma mixtura de fasole in niste chiftele vegetariene picante, astfel: se gatesc ceapa si ardeiul iute ca in reteta principala, apoi se introduc intr-un robot de bucatarie. Se omit rosiile si zeama de legume, dar toate celelalte ingrediente se pun in robot. Se mai adauga 1 galbenus de ou si 200 g de pesmet. Se proceseaza pana la omogenizare, apoi se imparte mixtura in 8 portii. Se modeleaza ca niste chiftele si se lasa la rece minimum 1 ora. Apoi se tavalesc chiftelele prin pesmet – circa 75 g. Se unge fiecare chiftea cu putin ulei de masline extravirgin si se gatesc pe un gratar, sau intr-o tigaie neaderenta, 10 minute pe fiecare parte. Ca alternativa, se pot frige sub grillul cuptorului, incins moderat.

De ce este sanatos?

    • Fasolea are multe de oferit. Ea este o sursa ieftina de proteine, are numeroase vitamine din grupul B, iar cand e inmugurita, reprezinta si o excelenta sursa de vitamina C. In plus, fasolea pitica rosie si cannellini contin de trei ori mai multe fibre decat cantitatea existenta in majoritatea legumelor.

Valori nutritionale pentru o portie:

335 kcal, 9 g proteine, 16 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate), 40 g carbohidrati (din care 19 g zahar), 8 g fibre; vitamine si minerale: A, C, E, folati, calciu, potasiu, B1, B2, B6, niacina, cupru, fier, zinc
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti

    Umplutura de vinete si dovleac

  • 2 linguri ulei de masline extravirgin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ceapa tocata marunt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 280 g vanata, taiata cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 675 g dovleac placintar, taiat in jumatate, curatat de seminte, descojit si taiat cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 170 g dovlecel mare, taiat cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 praf de boia Adaugare la lista de cumparaturi
  • 0.5 lingurita chimen, macinat Adaugare la lista de cumparaturi
  • catel de usturoi, pisat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 400 g rosii tocate Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper Adaugare la lista de cumparaturi
  • Guacamole

  • 1 avocado mare, copt Adaugare la lista de cumparaturi
  • zeama de la 1/2 limeta Adaugare la lista de cumparaturi
  • Salsa de rosii

  • 3 rosii coapte, taiate cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 0.5 ceapa rosie, tocata marunt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • Pentru servit

  • 85 g foi pentru tacos Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 g iaurt cu continut scazut de grasimi Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 praf de paprika Adaugare la lista de cumparaturi
  • feliute de limeta Adaugare la lista de cumparaturi
  • frunze de coriandru proaspat, pentru ornat Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

14321
Medie: 1.00 | Total 2 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci