Tagine de miel picant cu cuscus

Tagine de miel picant cu cuscus

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 35 min
gatire: 120 min
timp de preparare: 155 min
grad de dificultate: greu
ocazie:
vizualizari:
61
comentarii:
0

Etichete:

In aceasta tocanita de miel cu fructe si legume servita cu cuscus pufos se regaseste o buna parte din atmosfera Marocului.

  • Se indeparteaza bucatile de grasime de pe carnea de miel, apoi aceasta se taie in cubulete de 2,5 cm. Se pun carnea, ceapa, praful de chilli, scortisoara, ghimbirul, boiaua si sofranul intr-o cratita mare sau intr-un vas dublu pentru fierbere, la nivelul de jos, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga apa cat sa acopere totul. Se da intr-un clocot, se acopera, se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba inabusit timp de 1 ora si 30 de minute.
  • Se adauga caisele, morcovii, dovleceii, rosiile, coriandrul si patrunjelul. Se acopera cratita si se lasa sa mai fiarba 15 minute.
  • Intre timp, se pune cuscusul intr-un castron iar peste el se toarna apa rece cat sa-l acopere. Se lasa 5 minute pentru a absorbi lichidul.
  • Se transfera cuscusul in vasul dublu, la nivelul de deasupra sau daca se foloseste o cratita, atunci cuscusul se pune intr-o sita care se asaza pe cratita. Se lasa cuscusul sa fiarba la abur 15 minute, pana cand devine pufos si moale. Se adauga sare dupa gust.
  • Pentru a se servi, se pune cuscusul cu o lingura pe un platou. Se scot legumele si carnea cu ajutorul unei spumiere si se asaza peste patul de cuscus. Pe deasupra se presara coriandru si patrunjel tocat. Se toarna zeama de la mancare intr-un vas pentru a se servi separat. Fiecare se serveste cu sos din platou.

Valori nutritionale pentru o portie:

O portie contine: calorii 381, glucide 41 g, proteine 32 g, grasimi 11 g (grasimi saturate: urme)
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 800 g pulpa de miel, macra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 g ceapa, tocata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 catei de usturoi, tocati Adaugare la lista de cumparaturi
  • 0.5 lingurita praf de chilli Adaugare la lista de cumparaturi
  • 5 cm baton de scortisoara, rupt in doua Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita ghimbir, macinat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita ghimbir macinat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita boia Adaugare la lista de cumparaturi
  • 12 stigme de sofran Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper negru Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 g caise uscate, taiate in sferturi Adaugare la lista de cumparaturi
  • 175 g morcovi, taiati cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g dovlecei, taiati cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 350 g rosii, taiate cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 300 g cuscus Adaugare la lista de cumparaturi
  • Pentru ornat

  • 1 lingura patrunjel Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingura coriandru proaspat, tocat Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci