Dovlecei gratinati marca Horia Virlan

autor: LUMEA RETETELOR
grad de dificultate: usor
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
285
comentarii:
4

Etichete:

Iata o reteta de dovlecei umpluti cu branza si orez, pe care maestrul Horia Virlan ne-a oferit-o pentru pasionatii de gatit din Lumea retetelor. Posteaza si tu retete culinare aici, retete cu poze!

  • Taiati dovlecii in doua de-a lungul, apoi curatati-i de coaja si scobiti-i. Incingeti cuptorul la 175 de grade, asezati dovleceii, cu scobitura in sus intr-o tava unsa cu ulei si coaceti-i timp de 10-12 minute, apoi scoateti-i la rece.
  • In timp ce dovleceii se coc, incingeti restul de ulei intr-o craticioara si inabusiti ceapa, apoi adaugati miezul dovleceilor, amestecand usor pana s-a evaporat zeama lasata de acestia.
  • In continuare, radeti telemeaua intr-un bol, folosind razatoarea cu ochiuri mari, apoi curatati razatoarea si radeti in alt bol cascavalul.
  • Puneti orezul la fiert impreuna cu un pahar de apa si sare. Dupa 20 de minute amestecati orezul cu soteul de dovlecei, branza telemea rasa, boiaua si verdeata.
  • Umpleti dovleceii cu aceasta mixtura, apoi asezati-i inapoi in tava, turnati smantana deasupra si presarati cu pesmet si cascaval ras.
  • Coaceti dovleceii timp de 15-20 de minute. Serviti cu sos de rosii.
  • 4 dovlecei medii, curatati de capete si spalati Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ceapa curatata Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri orez cu bobul rotund Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 g branza telemea Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g cascaval Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pahar smantana Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita patrunjel tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri pesmet de casa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 jumatate de lingurita boia dulce Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 6 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 4 comentarii
Irina 30.10.2012. - 16:19

Jarlsberg am gasit in Norvegia smile .... aici locuiesc. Seamana la gust cu Emmental de la President, deci cum am zis si mai jos, are gauri mari, e usor dulceaga, cremoasa, cu consistenta mediu tare (dar poate fi razuita usor). Bunuta !

Administrator
Administrator 29.10.2012. - 08:38

Irina, une ai gasit branza Jarlsberg ? Cum e la gust?

Irina 28.10.2012. - 14:44

Foarte bun!!!!!!! Am folosit in loc de dovlecel romanesc - zucchini si nu l-am decojit; in loc de telemea am folosit un fel de cascaval (se cheama Jarlsberg si e o branza norvegiana - un fel de cascaval cu gauri, putin putin dulceag, consistenta tare). Bineinteles ca a trebuit sa adaug putin sare in plus la umplutura! A iesit extraordinar, am servit ca si garnitura pentru cotlete de berbecut la gratar.

VIOLETA ZAHARIA 06.10.2011. - 05:30

merita incercat.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci