Evantai de vinete (à la Horia V.)

autor: Alice_albinutza
timp de preparare: 55 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
evaluare:54321
vizualizari:
357
comentarii:
2

Etichete:

Dragilor declar solemn, cu mana pe inima: I'm Happy! My dear husband, my beloved husband sau cum ar zice cineva cunoscut noua " splendoarea vietii mele ", mi-a adus in dar doua carti de gastronomie. Cica nu gatesc suficient sau bine, a glasuit un carcotas. Dar sa revenim... R. mi-a adus in dar doua carti, una din ele fiind "Bucatele noastre" a maestrului Horia Virlan. Cealalta....hmmm...inca nu va dezvalui care e, revenim cu amanunte, dupa -era sa zic publicitate - dar nu! Toate la momentul respectiv. Mai, fratilor, cartea asta a lui Horia e minunata, retete una si una, bucate alese, intr-un cuvint merita investitia, pe cuvant! Dupa ce am rasfoit-o binisor tot excalmand "Uite si asta! O, ce faina e asta!, Wow, wow, wow",  am ales spre facere un minunat Evantai de vinete. Prepara evantai de vinete (à la Horia V.), dupa reteta lui Horia Virlan. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici!

  • Ceapa se curata de coaja si se taie felii subtiri. Rosiile, cascavalul si costita se taie in felii subtiri.
  • Vinetele se spala si se taie in felii de 1 cm grosime, incepand de la partea opusa a coditei, si taiati-le pina aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta de aceasta. Astfel nu riscati sa se desprinda de cotor.
  • Usturoiul, curatat, il taiati in fasii subtiri si impanati cu el feliile de vinete, din loc in loc. Apoi asezati intre feliile de vinete, feliile de rosii, ceapa, cascaval si costita, dupa priceperea si dorinta fiecaruia, neavand importanta in ce ordine le asezati.
  • Legati vinetele cu ata de bucatarie, sfoara mai subtire si le puneti intr-o tava stropindu-le cu ulei.
  • Bagati totul in cuptorul preincalzit la 175 C, si lasati asa cam 35 minute. Verificati daca vinetele sunt suficient de patrunse.
  • Cand s-au racorit putin le scoateti ata si le stropiti bine cu iaurt si putin patrunjel tocat.
  • O minunatie de arome, culori si mai ales, o savoare deosebita. Va jur!
  • Multumesc, Maestre!
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 2 vinete spalate Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ceapa potrivita ca marime Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 rosii Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 gr costita Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 gr cascaval Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 catel mare de usturoi Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pahar mic iaurt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingura ulei de masline Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 3 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 2 comentarii
Alice_albinutza
Alice_albinutza 09.09.2011. - 08:29

ma bcuur ca v-a atras atentia.
cu siguranta va iesi ceva foarte bun, pt ca este intr-adevar ceva foarte bun.
astept detalii smile)

tanta 09.09.2011. - 07:28

multumesc ptr aceasta reteta sa fii sigura ca o fac si am sa scriu din nou sa vad ce mia iesit ,sper sa o reusesc.

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci