Pui picant cu rosii si spanac

Pui picant cu rosii si spanac

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 15 min
gatire: 30 - 35 min
timp de preparare: 45 - 50 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
53
comentarii:
0

Etichete:

Pulpele de pui sunt mai gustoase decat pieptul, iar aroma lor este evidentiata de legumele si condimentele folosite.

  • Se indeparteaza portiunile de grasime de pe pulpe, apoi se taie fiecare in doua. Se pun intr-o cratita mare, impreuna cu ceapa, cardamonul, praful de chilli, scortisoara, usturoiul, ghimbirul, curcuma, iaurtul, sare si piper dupa gust.
  • Se pune cratita la foc potrivit si se amesteca pana cand puiul incepe sa sfaraie. Se continua calirea, amestecand frecvent, pana cand puiul incepe sa-si lase zeama. Se reduce flacara, se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet 12 minute, amestecand ocazional.
  • Intre timp, se toaca spanacul indepartand tijele mai groase. Daca se foloseste spanac congelat, mai intai se va scurge de apa prin presarea lui intre doua farfurii.
  • Se ia capacul de pe cratita si se mareste flacara. Se continua fierberea 5-6 minute pana cand mare parte din lichid s-a evaporat, formandu-se un sos gros. Se amesteca frecvent pentru ca mancarea sa nu se prinda de fundul cratitei.
  • Se adauga rosiile si se continua fierberea cu cratita descoperita, 1-2 minute pana cand acestea s-au combinat cu sosul.
  • Se adauga pe rand spanacul amestecand bine. De indata ce prima transa de spanac a scazut in volum, se adauga urmatoarea. Se reduce flacara la minim si se continua 5 minute sau pana cand lichidul care se scurge din pulpe, atunci cand sunt intepate, este limpede.
  • Se adauga branza proaspata si garam masala amestecand pana acestea sunt incorporate in sos. Se scot bucatile de scortisoara si se serveste.

Sfat:

    Sugestie pentru servit: poppadom picant, Pilaf simplu (p. 224) sau orez fiert si paine naan.

Valori nutritionale pentru o portie:

Calorii 220, glucide 8 g, proteine 28 g, grasimi 9 g (grasimi saturate 3 g)
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 500 g pulpe de pui, dezosate si curatate de piele Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 g ceapa, tocata fin Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 teci de cardamon, desfacute sus Adaugare la lista de cumparaturi
  • 0.5 lingurita praf de chilli Adaugare la lista de cumparaturi
  • 5 cm dintr-un baton de scortisoara, rupt in doua Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras Adaugare la lista de cumparaturi
  • 0.5 lingurita curcuma Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g iaurt cu continut scazut de grasime Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 250 g spanac, decongelat daca a fost congelat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 225 g rosii tocate, din conserva Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g branza proaspata, cu continut scazut de grasime Adaugare la lista de cumparaturi
  • un praf de garam masala Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci