Somon cu sos de stridii si ciuperci

autor: valy
timp de preparare: 45 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
115
comentarii:
1

Etichete:

Prepara somon cu sos de stridii si ciuperci, o reteta din bucataria asiatica. Posteaza si tu retete culinare proprii aici!

  • Se taie somonul in 4 bucati si se inveleste fiecare bucata intr-o felie de bacon. Se pune fileul intr-o tava cu putina apa pe fund si se da la cuptor (broiler) 20 de minute pana se rumeneste usor.
  • Se taie celelalte 4 felii de bacon in bucatele de 1–2 cm. Se pun la prajit in tigaie ca sa se topeasca grasimea. Aveti grija sa nu devina crocante.
  • Se pastreaza o lingura de grasime in tigaie, restul se arunca. Separat se pun la fiert 125 ml de apa.
  • Intre timp se taie usturoiul si ciupercille bucatele mici (taiati-le la fel cum taiati ceapa). Se pun peste bacon si grasimea lasata de acesta si se calesc. Daca nu e suficienta grasime, puneti putina apa.
  • Se taie frunzele de la ceapa in bucatele de 2 cm, iar patrunjelul se toaca marunt.
  • Dupa ce s-au calit ciupercile, se pune si sosul de stridii amestecat cu apa fiarta. Se aduce la punctul de fierbere. Daca vi se pare ca nu e suficient de gros, mai lasati-l putin sa fiarba.
  • Se da focul la minim si se pun ceapa si patrunjelul. Se amesteca un minut. Se stinge focul si se pune untul. Se amesteca pana se topeste. Se pune peste peste si se serveste fierbinte.

Sfat:

    Sosul este suficient de sarat si nu aveti nevoie sa puneti sare la peste.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 750 g somon file Adaugare la lista de cumparaturi
  • 8 felii lungi de bacon Adaugare la lista de cumparaturi
  • 350 g ciuperci Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 catei mari catei mari de usturoi Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 fire fire de ceapa verde Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri patrunjel tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 sfert pahar sos de stridii (oyster sauce - 55 ml) Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 ml apa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 15 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 1 comentarii
Sueli 08.07.2013. - 08:31

eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au capacitatea de a absorbi mult? ap?, lucru pe care-l fac. ?tergi ciuperca cu un burete uscat sau umezit u?or, e destul. sigur, dac? are cumva compost pe ea po?i s? eel cure?i cu un cu?it. sau, een cel mai r?u caz, treci ciuperca pe sub jet de ap? rece. oricum o pui pe foc, la 180-200-220 de grade Celsius, orice e viu pe ea moare. http://mssakzrrmsr.com jxodpcffy [link=http://azmrnqyltd.com]azmrnqyltd[/link]

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci