Chefal rosu cu sos provensal

Chefal rosu cu sos provensal

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 20 min
gatire: 20 min
timp de preparare: 40 min
grad de dificultate: usor
ocazie:
vizualizari:
86
comentarii:
0

Etichete:

Acest peste mediteraneean cu carne rozalie se gateste in mod traditional cu rosii si verdeturi aromate. Maslinele negre, ardeii si vermutul ii dau un plus de savoare. Posteaza si tu aici retete culinare, retete provensale, retete fara grasimi.

  • Se sareaza usor fileurile de peste si se ung cu putin ulei.
  • Pentru sos, se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o cratita si se calesc usturoiul, ardeiul si esalota 8 minute.
  • Se adauga vermutul si se lasa sa fiarba pana se evapora la jumatate. Se pun verdeturile uscate, rosiile, sarea si piperul dupa gust. Se da in clocot, apoi se reduce flacara, se acopera si se fierbe incet 10 minute. Aproape de final, se adauga maslinele si patrunjelul si se sareaza dupa gust.
  • Intre timp, se incalzeste restul de ulei ramas intr-o tigaie pentru gratar sau una cu fund gros, care nu lipeste. Se pune pestele in ea, cu pielea in jos si se prajeste 4 minute. Se intorc cu grija fileurile pentru a nu se rupe si se mai lasa 2-4 minute pana cand devin opace si se faramiteaza usor. Fileurile se pot prepara si la gratarul din cuptor, incins la maxim, tinandu-le cam 4 minute pe fiecare parte.
  • Se toarna cate o lingura de sos pe fiecare farfurie, se asaza fileurile cu pielea in sus si se servesc.

Sfat:

    Sugestie pentru servit: paste precum linguini, cartofi noi fierti ori orez.

Valori nutritionale pentru o portie:

Calorii 227, glucide 5 g, proteine 25 g, grasimi 11 g (grasimi saturate 1 g)
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 500 g fileuri de chefal rosu, cu piele Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper negru Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri ulei de masline Adaugare la lista de cumparaturi
  • Pentru sos

  • 2 catei de usturoi, zdrobiti Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ardei gras mic galben, tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 esalota, tocata fin (sau jumatate cantitate ceapa de apa) Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri vermut sec Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingura ierburi de Provence sau oregano uscate Adaugare la lista de cumparaturi
  • 350 g rosii prunisoare, descojite si tocate bucati mari Adaugare la lista de cumparaturi
  • 8 masline negre mari, fara samburi, tocate bucati mari Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat mare Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci