Tort cu crema de vanilie si mandarine

autor: In bucataria vesela
timp de preparare: 120 min
grad de dificultate: mediu
ocazie: Retete de Pasti
evaluare:54321
vizualizari:
0
comentarii:
3

Etichete:

Avand in vedere sarbatorile care se apropie va recomand acest tort pregatit cu ocazia Pastelui catolic din acest an. Acest tort cu mandarine ne-a incantat vizual, iar gustul ne-a surprins in mod placut. Este un tort care are la baza crema de vanilie si unt imbinate cu compot de mandarine. Gustul acrisor al compotului de mandarine compenseaza crema untoasa si per ansamblu nu este un tort gretos. Prepara Tort cu crema de vanilie si mandarine, o reteta de Pasti, usoara, primavaratica si vesela. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici!

  • Pregatirea blatului. Albusurile le separam de galbenusuri. Albusurile impreuna cu apa rece si un praf de sare le batem spuma tare. Adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si le incorporam in spuma de albusuri. Mai departe adaugam galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt. Batem in continuare cu mixerul; nu este nevoie sa le incorporam cu grija sa nu se lase.
  • Forma in care vom coace blatul o ungem cu unt sau ulei si o tapetam cu faina. Turnam in ea aluatul obtinut si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute. Lasam blatul la racit pe un gratar. Dupa racire blatul in vom taia in trei bucati.
  • Pregatirea cremei. Inca de la inceput vreau sa precizez ca am pregatit de doua ori cantitatea de crema, respectiv am dublat ingredientele. Am procedat astfel deoarece am pregatit blatul intr-o tava cu diametrul de 23 cm si a iesit foarte inalt. Ideala este tava cu diametrul de 26 cm si in acest caz putem taia blatul si in doua.
  • Pregatim pudingul conform indicatiilor de pe ambalajul plicului folosit. In cazul meu continutul plicului se amesteca cu 500 ml lapte si 2-3 linguri de zahar. Fierbem pana incepe sa dea in clocot si apoi lasam crema la racit.
  • Intr-un vas incapator batem spuma untul cu zaharul pudra. Cind pudingul s-a racit il amestecam cu untul si omogenizam. Cu ajutorul unui mixer batem crema pana obtinem o spuma fina.
  • Asamblarea tortului. Pe un platou asezam prima bucata de blat pe care o insiropam cu suc de la compotul de mandarine.
  • Asezam un strat de crema peste care vom aseza felii de mandarine din compot bine scurse. Continuam cu cea de a doua bucata de blat si procedam ca mai inainte: sirop, crema si fructe. La final asezam ultima bucata din blat pe care o insiropam generos.

  • Imbracam blatul cu un strat de crema si fiecare va orna acum dupa inspiratie si posibilitati. Din comoditate am folosit ciocolata decor de la Dr.Oetker, precum si 5 puisori de decor tot de la ei. Cele mai talentate dintre voi pot modela din pasta de zahar puisorii; nu este cazul meu fiind deficitara si la rabdare cat si la timp.

  • Deci, am presarat pe partile laterale ale tortului ornamente din ciocolata, iar pe fata de sus de jur imprejur am spritat cateva randuri de crema. Le-am presarat si pe acestea cu ornamente de ciocolata, iar in mijloc am asezat puisorii nu inainte de a presara si cateva "firicele de iarba".

  • Pofta buna!

Sfat:

    Pentru a fi sigure ca blatul este copt puteti face testul cu scobitoarea. • Fructele folosite pot fi inlocuite si cu alte fructe cu conditia sa folositi fructe acrisoare. Ar merge cu siguranta portocalele pe care va recomand sa le curatati de pielita (hm hm...nu gasesc acum alt cuvant potrivit...poate inlocuiti voi pielita asta :)...nu imi place...sau asa se numeste de drept si de fapt? :) • Pentru sirop puteti folosi sucul de portocale preferat: proaspat sau imbuteliat.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti

    Blat

  • 4 oua Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 linguri apa rece Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 g zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pliculet zahar vanilat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 125 g faina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g amidon alimentar Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita praf de copt Adaugare la lista de cumparaturi
  • Crema

  • 1 plic budinca de vanilie Adaugare la lista de cumparaturi
  • 500 ml lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 250 g unt sau margarina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 50 g zahar pudra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 cutii de compot de mandarine (312 g fiecare) Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

54321
Medie: 5.00 | Total 4 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 3 comentarii
In bucataria vesela
In bucataria vesela 19.04.2013. - 19:22

Multumesc frumos fetelor. Va doresc din toata inima un Paste fericit si voua, iar tie Ileana sper sa iti fie pe plac tortul. Sanatate tuturor, Nico.

Diana 18.04.2013. - 09:40

Arata demential , exact cum imi place mie , inalt si frumos decorat .
PASTE FERICIT !

Ileana Coavaci 18.04.2013. - 09:33

Tortul este foarte frumos ornat, arata delicios am copiat reteta sa-l fac si eu de paste. Va multumesc si va doresc un Paste fericit !

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci