Prajitura cu foi de zahar ars

autor: Simona_P
grad de dificultate: greu
ocazie:
evaluare:43211
vizualizari:
0
comentarii:
0

Etichete:

Prepra prajitura cu foi de zahar ars, o reteta elaborata de desert din caietul cu retetele Bunicii. Posteaza si tu retete culinare, retete cu poze aici

  • Preparare foi. Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si apoi adaugam uleiul.

    Cantitatea de zahar ramasa se caramelizeaza si se stinge cu 180 ml lapte. Dupa ce s-a topit caramelul in lapte se adauga bicarbonatul de sodiu, se lasa cateva minute sa se raceasca si se pune peste galbenusuri.

    Se adauga faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

  • Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.

    Din fiecare parte intindem o foaie care se coace pe dosul tavii (unsa cu putin unt si tapetat cu faina) in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.

  • Crema de vanilie. Intr-un vas se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata. Se adauga amidonul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.
  • Dam de pe foc si adaugam ciocolata alba rasa. La sfarsit incorporam untul la temperatura camerei amestecand foarte bine compozitia.
  • Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

  • Crema cu gem de prune si nuci. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca. Intr-un bol mixam frisca impreuna cu ciocolata topita. Adaugam gemul de prune si nuci amestecand foarte bine.

  • Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

  • Asamblare prajitura. Pe un platou asezam prima foaie apoi crema de prune si nuci, a doua foaie, crema de vanilie si ultima foaie. Deasupra intindem un strat subtire de frisca si decoram cu ciocolata rasa si modele de zahar caramelizat.
  • Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se taie dupa preferinte.

  • Pofta buna!

    Pentru foi

  • 2 galbenusuri Adaugare la lista de cumparaturi
  • 300 g zahar Adaugare la lista de cumparaturi
  • 180 ml ulei Adaugare la lista de cumparaturi
  • 180 ml lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu Adaugare la lista de cumparaturi
  • faina cat cuprinde Adaugare la lista de cumparaturi
  • Crema de vanilie

  • 500 ml lapte Adaugare la lista de cumparaturi
  • 180 g zahar Adaugare la lista de cumparaturi
  • 200 g unt Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g ciocolata alba Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 linguri amidon Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Adaugare la lista de cumparaturi
  • Crema cu gem de prune si nuci

  • 500 g gem de prune cu nuci Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 ml frisca lichida Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g ciocolata neagra Adaugare la lista de cumparaturi
  • Decor

  • 100 g ciocolata neagra Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 ml frisca lichida Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

43211
Medie: 4.00 | Total 4 voturi
Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci