Navarin de miel cu fasole alba

Navarin de miel cu fasole alba

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 50 min
gatire: 225 min
timp de preparare: 275 min
grad de dificultate: greu
ocazie:
vizualizari:
137
comentarii:
0

Etichete:

O tocanita din carne frageda de miel, fasole, ceapa si rosii este felul potrivit pentru o zi friguroasa de iarna.

  • Se inmoaie boabele de fasole 30 minute in apa. Se scurg. Se pun cu alta apa intr-o oala si se fierb 15 minute. Se scurg. Se fierb cu alta apa, la foc mic, 1 1/4 ore. Se scurg.
  • Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se prajeste carnea pe toate partile. Se scoate, iar in uleiul din cratita se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga zaharul. Se amesteca la foc potrivit 5 minute pana cand ceapa s-a rumenit. Se inglobeaza faina si se mai caleste 1 minut.
  • Se toarna bulionul de carne pe deasupra, se lasa sa dea in clocot si se amesteca pana ce sosul se ingroasa. Se adauga sare, piper, rosiile si buchetelul de verdeturi. Se pune si carnea, cu suc cu tot; se da totul intr-un clocot. Apoi se reduce focul, se acopera cratita si se fierbe mancarea in total 1-1 1/2 ore, la foc mic.
  • Se adauga boabele de fasole si usturoiul, se da mancarea intr-un clocot, apoi se mai fierbe acoperita timp de 1 ora, amestecand din cand in cand, pana ce ingredientele sunt facute, dar nu prea moi.
  • Se scoate buchetelul de verdeturi din mancare. Se orneaza tocanita cu cimbru si se serveste fierbinte. Se asorteaza cu garnituri compuse din spanac sau sfecla, dar si cu cele preparate din orez sau cartofi fierti.

Sfat:

    Pentru tocanita merg bucati de carne impanate cu grasime. Fierbandu-le incet la foc mic, carnea devine frageda si aromata. Daca se fierbe insa prea mult, poate sa devina tare si atoasa, mai ales la foc iute – fiindca astfel se distrug fiibrele carnii. Temperatura de fierbere a tocanitei nu trebuie sa depaseasca 150?C, iar timpul de fierbere este de 2 ore. Tocanita trebuie sa fiarba mocnit, aproape fara sa clocoteasca. Folositi un vas greu cu un capac care se inchide bine, ca sa nu lase aburii sa iasa. Daca materialul din care este facut wokul este prea subtire sau fundul prea rotunjit, se poate intampla ca tocanita sa se arda. In plus, vasul ar trebui sa aiba marimea potrivita; cantitati prea mici de tocanita puse intr-o oala prea mare se usuca, iar intr-o oala prea mica, tocanita poate da in foc.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 200 g boabe de fasole flageolet Adaugare la lista de cumparaturi
  • 3 linguri ulei de masline sau de floarea-soarelui Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1000 g carne de miel, taiata cubulete Adaugare la lista de cumparaturi
  • 500 g ceapa, taiata rondele Adaugare la lista de cumparaturi
  • 20 g faina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 20 g zahar Adaugare la lista de cumparaturi
  • 500 ml bulion de carne Adaugare la lista de cumparaturi
  • 500 g rosii, descojite, fara seminte, tocate mare Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 buchetel de verdeturi (cimbru, patrunjel, dafin) Adaugare la lista de cumparaturi
  • sare si piper negru Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 catel mare de usturoi, zdrobit Adaugare la lista de cumparaturi
  • cimbru pentru ornat Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci