Supa thailandeza de vita cu taitei

Supa thailandeza de vita cu taitei

autor: LUMEA RETETELOR
pregatire: 50 min
timp de preparare: 50 min
grad de dificultate: mediu
ocazie:
vizualizari:
140
comentarii:
0

Etichete:

Plina de gust si aroma, aceasta supa abunda in vegetale si taitei. Se pot manca legumele, carnea si taiteii cu betisoarele, apoi va puteti bucura de supa folosind o lingura.

  • Se pun ciupercile intr-un castron, se adauga apa clocotita si se lasa la inmuiat timp de 20 de minute.
  • Intre timp, se toarna bulionul de carne intr-o oala mare si se adauga frunzele de chitra, bucatile de lemongrass, usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul. Se separa frunzele de coriandru de tulpini si se pun deoparte. Se toaca tulpinile si se adauga la bulion. Se acopera oala si se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara cat se poate de mult. Se fierbe supa 10 minute, incet, cat timp se pregatesc vegetalele si carnea.
  • Se scurg ciupercile si se toarna lichidul de inmuiere in supa care fierbe. Se taie fiecare ciuperca in jumatate, pe lungime. Se toaca morcovii, prazul si telina in fasiute subtiri de 5 cm lungime. Se despica pastaile de mazare si se taie fasiute varza chinezeasca. Se taie carnea de vita fasiute de 1 cm latime.
  • Se scot din supa bucatile de lemongrass si frunzele de chitra. Se da supa in clocot, dupa care se adauga morcovii, prazul si telina. Se acopera si se fierbe 3 minute. Se toarna in supa laptele de cocos si se mareste flacara. Cand lichidul clocoteste din nou, se adauga taiteii, sfaramandu-i in palme, apoi ciupercile si carnea; se da totul in clocot si se fierbe, fara capac, 1 minut. Se amesteca bine, se pun si mazarea, si varza chinezeasca. Se fierb 3 minute sau pana ce carnea, taiteii si legumele incep sa se fragezeasca. Se adauga coaja rasa si sucul de chitra impreuna cu sosul de peste si se amesteca bine. Se gusta si se adauga mai mult sos de peste daca e cazul.
  • Cand se serveste, se transfera taiteii, carnea si vegetalele, cu o lingura, in castronele individuale. Se toarna supa deasupra si se orneaza cu frunze de coriandru. Se serveste imediat.

Sfat:

    In loc de ciuperci shiitake uscate, folositi 50 g de ciupercute champignon feliate si adaugati o cantitate suplimentara de 100 ml bulion de carne. Daca nu aveti frunze proaspete de chitra, folositi 8 frunze uscate. Indepartati coditele uscate si sfaramati frunzele inainte de folosire. Lapte de cocos cu continut scazut de grasimi se gaseste in cutii, in majoritatea supermarketurilor, dar daca nu gasiti, folositi lapte de cocos obisnuit, la jumatate din cantitate. Aceasta supa este delicioasa si cu carne de pui. Fierbeti 900 ml bulion de pui cu ingredientele thailandeze, apoi adaugati fasiutele de morcovi si 100 g porumb tanar taiat in sferturi, pe lungime (se omit prazul si telina). Se fierbe 5 minute, apoi se adauga 4 pulpe de pui, dezosate si fara piele, circa 350 g, ciupercile shiitake inmuiate, cu lichidul lor cu tot, si 50 g ceapa verde tocata. Se amesteca bine, apoi se acopera si se fierbe 3 minute. Se adauga laptele de cocos si 1 pa-chet de circa 150 g de taitei cu ou chinezesti, in vid, mazarea si varza. Se amesteca iar si se fierb toate 3 minute, sau pana ce puiul este facut si vegetalele sunt fragede. La sfarsit, se adauga coaja rasa si sucul de chitra, sosul de peste si frunzele de coriandru.

De ce este sanatos?

    357 kcal, 23 g proteine, 7 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate), 25 g carbohidrati (din care 7 g zahar), 3 g fibre ; vitamine si minerale: A, B1, B6, B12, C, E, niacina, B2, zinc, calciu, fier

Valori nutritionale pentru o portie:

Telina contine potasiu, un mineral important pentru reglarea echilibrului de fluide din organism, ca urmare prevenind cresterea tensiunii sangvine. Laptele de cocos este un ingredient tipic al bucatariei thailandeze. Versiunea sa cu continut scazut de grasimi are doar 12 g de grasimi la 100 g, fata de 17 g cat contine laptele de cocos obisnuit. Mazarea este o sursa buna de fibre solubile si vitamina C.
Ingrediente persoane
La Ingrediente puteti sa specificati numarul persoanelor pentru care doriti sa gatiti
  • 15 g ciuperci shiitake (champignon )uscate Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 ml apa clocotita Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 litru bulion de vita, preferabil preparat in casa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 frunze proaspete de chitra rupte bucati Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 tulpina de lemongrass taiata in 3 bucati Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 catel de usturoi zdrobit Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 ardei iute rosu curatat de seminte si tocat Adaugare la lista de cumparaturi
  • 2 cm radacina de ghimbir rasa Adaugare la lista de cumparaturi
  • 15 g fire proaspete de coriandru Adaugare la lista de cumparaturi
  • 150 g morcov Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g praz Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g tije de telina Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g mazare pastai Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 g varza chinezeasca Adaugare la lista de cumparaturi
  • 350 g pulpa de vitel curatata de grasime Adaugare la lista de cumparaturi
  • 100 ml lapte de cocos cu continut mic de grasime Adaugare la lista de cumparaturi
  • 260 g foi de dimensiuni medii de taitei chinezesti cu ou Adaugare la lista de cumparaturi
  • 1 chitra, coaja rasa si sucul Adaugare la lista de cumparaturi
  • 4 linguri sos de peste, sau dupa gust Adaugare la lista de cumparaturi
Adaugare la lista de cumparaturi click pe semn pentru adaugare in lista de cumparaturi !

Lista de cumparaturi

Pentru a utiliza lista de cumparaturi, va rugam

Voteaza!

Votul tau:

Comentarii

Pana in prezent au sosit 0 comentarii

Comenteaza!

Te rugam sa introduci codul din imagine!
Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci