Vita cu taitei soba in stil japonez

Ingrediente

  • 5 linguri sos de soia dark
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingurita pasta wasabi (hrean japonez)
  • 400 g muschi de vita, curatat de grasime si taiat fasiute subtiri
  • 300 g taitei soba (taitei japonezi din hrisca)
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 1 ardei gras rosu, mare, curatat de seminte si taiat rondele subtiri
  • 1 legatura de ceapa verde taiata bucati de 5 cm, pe diagonala
  • 125 g ciuperci shiitake, feliate (hribi)
  • 750 ml supa dashi (supa de vita)
  • 1 foaie de nori (alge japoneze) taiata fasii subtiri
  • 15 g frunze proaspete de coriandru tocate

Grad de dificultate:

usor

Timp de preparare:

Pregatire: 30 min
Timp de preparare: 30 min
30 min
Vita cu taitei soba in stil japonez

Fasiutele subtiri de carne frageda sunt condimentate cu un amestec aromat, apoi prajite cu legume si taitei din faina de hrisca, obtinandu-se o cina consistenta. Ingredientele japoneze – nori, wasabi, soba si pudra dashi – se gasesc in supermarketurile mari, magazinele naturiste sau cele cu alimente orientale.


Sfaturi:

De ce este sanatos?

    Nori este o buna sursa de iod, esential pentru functionarea glandei tiroide. Este de asemenea o sursa buna si de vitamina B12, fiind una dintre putinele surse vegetale ale acestei vitamine. Usturoiul si ceapa verde previn cresterea tensiunii si a nivelului de colesterol, ceea ce duce la micsorarea riscului de boli de inima si infarct. Aceste ingrediente contin si alicina, o fitochimicala cu proprietati antifungice si antibiotice.

Valori nutritionale pentru o portie:

534 kcal, 36 g proteine, 11 g grasimi (din care 3 g grasimi saturate), 70 g carbohidrati (din care 4 g zahar), 5 g fibre; vitamine si minerale: B1, B2, B6, B12, C, E, niacina folati, cupru, potasiu, fier, magneziu, seleniu