Termeni si conditii

I. GENERAL
Utilizarea prezentului site („siteul Lumea retetelor") echivaleaza cu acceptarea acestor termeni si conditii („Termeni si Conditii") practicate de Reader's Digest („Reader's Digest"). Daca nu sunteti de acord cu acesti Termeni si Conditii, va rugam sa nu utilzati siteul Lumea retetelor. Reader's Digest depune toate eforturile pentru a se asigura ca informatia publicata pe siteul Lumea retetelor este corecta. Cu toate acestea, Reader's Digest nu isi asuma nici o responsabilitate pentru corectitudinea informatiei sau pentru continutul acesteia. Utilizatorii care se bazeaza pe aceasta informatie isi asuma toate riscurile in aceasta privinta.

II. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Editura Reader's Digest SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal avand numarul 1093/2004, scopul tuturor operatiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal fiind promovarea de servicii si produse adresate direct clientilor persoane fizice, prin mijloace de genul postei sau alte mijloace de marketing la distanta, altele decat modalitatile promotionale obisnuite, precum reclama. In acest scop, Reader's Digest colecteaza, inregistreaza, stocheaza si prelucreaza date personale, cu respectarea tuturor obligatiilor legale care ii revin in legatura cu prelucrarea de date cu caracter personal, inclusiv dar fara a se limita la obligatiile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Mentionam ca datele cu caracter personal prelucrate de Reader's Digest in scopurile mentionate mai sus, notificate in prealabil Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, vor putea fi transferate de Reader's Digest imputernicitilor acesteia HCL Technologies Ltd. (India) si HCL America Inc. (Statele Unite ale Americii) si vor putea fi prelucrate de catre acestia din urma in scopul intretinerii si dezvoltarii sistemului IT al Reader's Digest, respectiv infrastructura IT, servere si aplicatii IT si al realizarii de analize si teste legate de intretinerea si dezvoltarea sistemului IT al Reader's Digest utilizand subseturi de date ale persoanelor vizate, constand in procesarea acestora prin intermediul foilor de calcul sau al altor programe similare pe calculatoarele imputernicitilor la locatiile din SUA si India (in legatura cu intretinerea si dezvoltarea sistemului IT al Reader's Digest).
Va facem cunoscut faptul ca accesul la continutul siteului Lumea Retetelor nu este conditionat de furnizarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Totusi, pentru a avea acces la anumite functii ale Paginii Web va trebui sa va inregistrati prin crearea unui cont. Atunci cand va veti crea un cont pe Siteul Lumea retetelor va putem solicita cateva date cu caracter personal precum numele si prenumele dumneavoastra, adresa dumneavoastra de e-mail si altele, dupa caz. Furnizarea datelor cu caracter personal se va face doar in baza consimtamantului dumneavoastra expres.
Prin furnizarea datelor cu caracter personal, dumneavoastra acceptati acesti Termeni si Conditii, totodata, declarati ca sunteti de acord ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie prelucrate de catre Editura Reader's Digest SRL si de catre eventualele persoane imputernicite ale acesteia precum si de catre partenerii de afaceri ai Reader's Digest in Romania / Uniunea Europeana in scopurile indicate. De asemenea, prin acceptarea acestor Termeni si Conditii va exprimati consimtamantul cu privire la receptia de COMUNICARI COMERCIALE DIN PARTEA READER'S DIGEST SI A PARTENERILOR SAI. Toate persoanele a caror date cu caracter personal sunt prelucrate de catre Reader's Digest isi pot exercita fata de operator si reprezentantul acestuia oricare si toate drepturile ce le sunt conferite in acest sens de Legea nr. 677/2001, inclusiv dar fara a se limita la drepturile mentionate de art. 12 - 15 din aceasta lege, si anume: dreptul de acces, dreptul de interventie si dreptul de opozitie in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal.  Editura Reader's Digest va putea trimite datele dumneavoastra cu caracter personal unor parteneri de afaceri in scopul primirii de oferte comerciale din partea acestora. Daca nu doriti ca datele Dumneavoastra sa fie prelucrate de catre Reader's Digest sau nu doriti sa primiti ofertele noastre, va rugam sa contactati Serviciul Clienti, Str. Delea Noua Nr.2, Corp Matei Basarab, Parter, sector 3, Bucuresti, Telefon: 021- 201.99.99.

III. DREPTURILE DE AUTOR

1.General
Siteul Lumea retetelor, precum si toate materialele continute de aceasta, incluzand dar fara a se limita la text, grafica, imagini, programe, informatii, date, produse, servicii, fac obiectul protectiei drepturilor de autor si a celorlalte drepturi de proprietate intelectuala si apartin Reader's Digest, cu exceptia situatiilor in care este stipulat in mod expres contrariul. Utilizatorii au dreptul sa vizioneze si sa descarce pe un singur calculator, o singura copie a Paginii Web, exclusiv pentru scopuri personale si necomerciale. In afara de dreptul mentionat mai sus, utilizatorii nu au dreptul sa reproduca, sa descarce sau sa retransmita in nici un fel continutul Paginii Web, in intregime sau in parte, fara acordul prealabil scris al Reader's Digest.

Anumite sectiuni ale Paginii Web ofera posibilitatea utilizatorilor de a posta anumite informatii/opere (e.g. tex, imagini foto si video). Prin postarea acestor informatii/opere care cad sub incidenta drepturilor de autor utilizatorul accepta ca Reader's Digest sa le utilizeze si sa le valorifice, in orice fel. Prin cesionarea drepturilor sale, utilizatorul acorda Reader's Digest in mod gratuit, irevocabil si pe termen nelimitat dreptul neexclusiv de a utiliza fara restrictii, prin orice tehnologie, oriunde in lume, toate informatiile si materialele (incluzand mesajele e-mail) transmise in legatura cu Siteul Lumea retetelor, in special dreptul de a le reproduce, distribui, inchiria, de a le face publice in orice mod si de a realiza opere de derivate. Dandu-si acordul, utilizatorul renunta in mod explicit la oricare si toate pretentiile sale de ordin patrimonial in legatura cu drepturile de proprietate intelectuala.
Utilizatorul se va asigura, anterior postarii informatiilor pe Siteul Lumea retetelor, ca prin postarea infromatiei/operei respective nu incalca nici un drept de proprietate intelectuala apartinand vreunui tert. Reader's Digest nu poate fi tinuta raspunzatoare de o eventuala incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala ca urmare a postarii informatiilor/operelor de catre utilizatorii Paginii Web. Utilizatorii vor fi tinuti raspunzatori pentru toate si orice prejudicii materiale si morale, cheltuieli si alte daune cauzate prin postarea informatiilor/operelor pe Siteul Lumea retetelor.
In cazul in care considerati ca un anumit continut aflat pe Siteul Lumea retetelor incalca drepturile dumneavoastra de proprietate intelectuala, dreptul la viata privata, la publicitate sau orice alte drepturi personale, sunteti rugat sa contactati Serviciul Clienti la telefon: 021.201.99.99 sau la adresa de e-mail: (JavaScript must be enabled to view this email address) pentru a permite administratorilor Paginii Web sa actioneze in consecinta. Reader's Digest poate modifica oricand, fara notificare prealabila orice continut al Paginii Web si nu raspunde pentru eventualele daune cauzate de aceste modificari.

2. Termenii de utilizare a forumului
Accesand forumurile, utilizatorul accepta prezentele conditii, manifestand o atitudine corespunzatoare. Daca utilizatorul incalca prezentele prevederi sau utilizeaza forumul de pe Siteul Lumea retetelor in mod abuziv, Reader's Digest este indreptatita sa restrictioneze sau sa anuleze dreptul de acces al acestui utilizator, respectiv sa stearga datele utilizatorului si materialele publicate de utilizator, fara nicio notificare prealabila. Aceste masuri pot fi luate si in cazul inregistrarii sub alt nume sau in cazul utilizarii abuzive a datelor celorlalti utilizatori. Totodata, Reader's Digest isi rezerva dreptul sa sisteze serviciul de forum.Forumurile, datele si continutul accesibil pe forumuri nu pot fi utilizate direct sau indirect in scop comercial (inclusiv pentru activitati de marketing direct sau alta activitate de similara). Doar utilizatorii inregistrati pot introduce comentarii si subiecte noi pe forum. Forumurile pot fi supravegheate de moderatori desemnati de Reader's Digest. Moderatorii sunt indreptatiti sa stearga anumite subiecte si comentarii, sa excluda sau sa restrictioneze temporar accesul utilizatorilor care nu respecta prevederile acestor Termeni si Conditii precum si a celor care falsifica numele utilizatorilor inregistrati, a celor care distrug subiectele de forum (printre altele, se considera distrugere copierea si inserarea fisierelor mari si publicarea in mod repetat a aceluiasi comentariu), a celor care trimit mesaje de tip "junk" sau "spam", a acelor care posteaza comentarii cu limbaj licentios, de amenintare, ce instiga la conflicte, revolte, razboaie, ura sau discriminare.
Siteul Lumea retetelor functioneaza intr-un regim de gazduire gratuita si, ca atare, Reader's Digest nu poate fi facuta responsabila pentru continutul postat de catre utilizatori pe Siteul Lumea retetelor. Din cauza numarului mare de fisiere gazduite, este imposibil sa facem o evaluare individuala si obiectiva a fiecarui continut postat de utilizatorii inregistrati. Desi depunem toate diligentele pentru identificarea si stergerea continutului ce ar incalca drepturile de proprietate intelectuala ale altor persoane, ordinea publica, bunele moravuri sau orice alte drepturi ale tertelor persoane, nu excludem posibilitatea ca un anume continut postat de utilizatorii Paginii Web sa contravina acestor exigente.

IV. SISTAREA ACCESULUI
Reader's Digest poate sa sisteze sau sa blocheze accesul Dumneavoastra la continutul Paginii Web in intregime sau in parte, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale. 

V. SECURITATE
Reader's Digest depune toate eforturile pentru a verifica si testa materialele postate pe Siteul Lumea retetelor in toate fazele de producere a lor. Este intotdeauna util ca utilizatorii sa foloseasca un program anti-virus pentru toate materialele descarcate de pe internet. Reader's Digest nu isi asuma nici o responsabilitate pentru orice pierdere, intrerupere sau distrugere a datelor sau a computerului utilizatorului care ar putea aparea in timpul sau ca urmare a utilizarii de materiale de pe Siteul Lumea retetelor.

VI. CONFIDENTIALITATE
Reader's Digest Romania, beneficiind de experienta de peste 80 de ani a grupului Reader's Digest a adoptat standarde inalte de asigurare a confidentialitatii. Toate informatiile - incluzand tranzactiile efectuate on-line, precum si intreaga corespondenta - sunt gestionate cu cea mai mare atentie.Reader's Digest nu transmite comunicari comerciale prin posta electronica decat la cerearea sau cu consimtamantul prealabil expres al destinatarului. O data primit, un asemenea consimtamant din partea destinatarului, acesta va putea primi comunicari comerciale prin posta electronica din partea Reader's Digest. Daca destinatarul transmite o solicitare de a nu mai primi asemenea comunicari, Reader's Digest va elimina adresa de e-mail a solicitantului si datele de identificare ale destinatarului din inregistrarile sale.

VII. COMENZI ON-LINE
Reader's Digest organizeaza vanzarea pe baza de comenzi online a produselor sale. Tranzactiile cu produsele oferite de magazinul online se desfasoara cu stricta respectare a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic. Toate produsele Reader's Digest comandate online beneficiaza de garantia calitatii pe care Reader's Digest o ofera pentru toate produsele sale, indiferent de modalitatea de achizitionare. Utilizatorii care transmit comenzi online vor primi din partea Reader's Digest, prin posta electronica, un mesaj de confirmare a comenzii. Livrarea produselor comandate este oferita gratuit de catre Reader's Digest. Detalii cu privire la conditiile de cumparare online a produselor noastre sunt oferite la sectiunea „Magazin online" a Paginii Web.

VIII. PUBLICITATE SI LINK-URI CATRE ALTE SITE-URI
Site-ul Reader's Digest poate contine link-uri catre site-uri apartinand unor terte persoane sau materiale publicitare apartinand unor terte persoane. Reader's Digest nu ofera nici o garantie cu privire la corectitudinea si nu poate fi tinuta responsabila pentru continutul unor asemenea site-uri apartinand oricaror terte persoane, nici pentru publicitatea in favoarea unor terte persoane. Reader's Digest recomanda consultarea termenilor si conditiilor aferente fiecarui site.

IX. DATE DE IDENTIFICARE
Denumire: Editura Reader's Digest SRL;
Sediul: Str. Delea Noua, nr 2, Etj 2-3, Biroul 1 si 2, Sector 3, Bucuresti, Romania;
Numar O.R.C.: J4040/693/21.01.2004;
C.U.I.: RO 16066125

 X. MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR
Daca intervin modificari de orice natura in privinta informatiilor furnizate de aceasta pagina, vom posta o versiune revizuita a acestor Termeni si Conditii. Adaptarile periodice ale acestei pagini asigura informarea utilizatorilor cu privire la datele si informatiile pe care Reader's Digest le colecteaza, la modul in care sunt utiliizate asemenea date si informatii si in ce conditii ar putea fi ele dezvaluite unor terte persoane. 

XI. GARANTIILE READER'S DIGEST
1. Garantia calitatii
Puteti comanda cu incredere produsele noastre. In cazul in care vreunul dintre produsele Reader's Digest nu ajunge la dumneavoastra in stare perfecta, il puteti returna. El va fi inlocuit fara niciun cost din partea dumneavoastra sau veti primi contravaloarea lui. Reader's Digest practica aceasta politica de peste 80 de ani, avand un singur scop - acela de a oferi intotdeauna clientilor nostri satisfactie maxima.
2. Garantia satisfactiei
Cumparati produsul numai daca exemplarul comandat de catre dumneavoastra va satisface si doriti sa il pastrati. In cazul in care va hotarati sa nu il pastrati il puteti returna fara nici un cost din partea dumneavoastra, in termen de 10 zile lucratoare de la primire.

Newsletter
Dezabonare newsletter
Ultimele comentarii ale utilizatorilor
Cred ca doamna Ligia ar trebui sa vina sa ne lamureasca. Sa…
Sidy | 2013 07 10 - 04:55
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
Stimate Domn sau Stimata Doamna Am descoperit cu totul intamplator ca Ligia…
STOIAN Gabriel | 2013 07 09 - 21:28
VIDEO: Bloggerul saptamanii - Ligia Pop
am primit premiul, multumesc, sunteti minunati !
flori99 | 2013 07 09 - 14:46
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
am primit premiul, este minunat, multumesc !
flori99 | 2013 07 09 - 14:43
Castigatorul premiului Rasfaturile verii
eu nu m? eempac cu ideea de ciuperci f?r? gust. ciurepcile au…
Sueli | 2013 07 08 - 08:31
Somon cu sos de stridii si ciuperci